Kako biste ispravno odradili bušenje rupa u zidovima od opeke ili betona trebate slijediti par uputa i koristiti prigodne materijale. Za bušenje rupa u zidovima od opeke, podovima od betona ili u gotovim betonskim elementima poput nadvoja, stupova ograde i dvorišnih vrata trebaju vam određena spiralna svrdla (za beton). Sastoje se od karbidnog vrška i mogu se kupiti u veličinama prikladnim za zidne umetke.

Za zidove od opeke uglavnom je najbolje koristiti svrdla za beton na električnoj bušilici. Kako biste bili precizniji podesite manju brzinu. Samim time će i svrdlo duže trajati.

Kod bušenja rupa u betonu ili na cigli visoke kvalitete preporučuje se korištenje udarne električne bušilice ili obične električne bušilice, ali s nastavkom za udarno bušenje. Taj nastavak se stavlja na steznu glavu. Radom udarne bušilice svrdlo se velikom brzinom i istovremenom vrtnjom miče naprijed-natrag.

Ako u svom kućanstvu ili na radnom mjestu nemate električnu bušilicu tada možete koristiti alat za ručno bušenje te čekić s dvije glave. Za navedeni alat koriste se izmjenjiva nažlijebljena svrdla koja dolaze u raznim odgovarajućim veličinama, a stavljaju se u čvrstu čeličnu dršku.

Tijekom ovog rada postoji mogućnost ozljeda i zato vam je potrebna zaštitna oprema poput zaštitnih naočala ili debele rukavice za držanje alata. Ručku alata trebate držati oprezno i čvrsto, pod pravim kutom u odnosu na zid kako rupa ne bi bila ukošena. Ako niste stručnjak za ovakve radove najbolje je da potražite majstora kako sami ne bi napravili štetu i kasnije imali dodatan posao s njezinim saniranjem.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi