Vrata u kući ili stanu koja škripe proizvode veoma iritantan zvuk i idu na živce svim ukućanima. Nemojte trpjeti ovaj zvuk, već popravite svoja vrata čim prije.

Ponekad metal struže od metal (suhoća) zbog čega vam je potrebno mazivo ili par kapi ulja. Popravak vrata koja škripe bio bi lakši da imate još jednu osobu za pomoć. Ako ih pak popravljate sami najbolje je da pažljivo podignete vrata i ispod njih postavite debelu daščicu ili kućne šlape. Zatim uzmite kuhinjski papir i pokupite staro mazivo koje se nalazi na spojnici. Preporučuje se da vrata budu širom otvorena.

Prije nego što krenete s idućim korakom popravka zaštitite pod i zid kako ih ne bi zamazali. Uzmite vazelin ili mazivo te premažite spojnicu ili je poprskajte s uljem. Nakon toga vratite vrata, odnosno spustite ih i brzo pomičite lijevo-desno u kratkim lukovima kako bi se mazivo što bolje rasporedilo.

Škripanje u vratima možete riješiti i prskanjem spojnica pjenom za brijanje. Bitno je da za podmazivanje ne koristite ulje za salatu ili maslac jer se radi o masnoćama koje se brzo raspadaju i neće imati dugi učinak. I ne samo to, mogu se pokvariti i imati neugodan miris.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi