Popravak tapete je nešto što možete sami napraviti bez puno muke. Ponekad tapete imaju oštećenja koja se mogu sakriti, na primjer, bojanjem. No, ako su oštećenja tolika da ni bojenje ne bi pomoglo tada ju morate zamijeniti.

Razmislite o tome jeste li možda sačuvali ostatke prethodno lijepljenih tapeta jer ako jeste tada ste na pola već riješili problem i jednostavno ćete popraviti tapete. Ako ipak nemate stare ostatke morat ćete ponovno oblijepiti cijeli zid jer nije moguće kupiti ostatke. Nova tapeta bi se pak razlikovala bojom što vjerojatno vizualno ne bi lijepo izgledalo.

Imate li ostatke tapete najprije izrežite pravokutan komad koji će se uklopiti u uzorak i malo je veći od dijela koji je oštećen. Odrezani komad naslonite na oštećenu tapetu, ali točno po rubu dijela koji ćete umetnuti. Pažljivo odlijepite staru tapetu i po potrebi je prethodno nekoliko puta navlažite.

Na samom kraju popravljanja tapete s velikim mekanim kistom stavite ljepilo na novi dio tapete, zalijepite ga i valjkom čvrsto pritisnite rubove.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi