Ako voda sporo otječe iz sudopera znači da je došlo do začepljenja. Radi se o čestoj pojavi do koje dolazi jer se komadići nečistoće spajaju s ostacima deterdženta i masnoćama od posuđa.

Kako biste uspješno odštopali začepljeni sudoper trebate slijediti upute koje donosimo u nastavku. Najprije maknite sva vidljiva začepljenja koja se nalaze na mreži na odljevu sudopera. Uzmite baterijsku svjetiljku ili nešto drugo čime ćete posvijetliti odvodnu cijev i zatim s dugačkim komadom žice ili pincetom pokušajte otkloniti nečistoću.

Ako navedeni primjer nije pomogao probajte odštopati sudoper korištenjem vakuumske gume za odčepljivanje. Taj alat će potisnuti zrak i vodu niz odvodnu cijev i tako ukloniti začepljenje.

Za čišćenje otpada iz cijevi napunite sudoper s oko 3 cm vode. Preljevni otvor pri vrhu sudopera trebate začepiti vlažnom krpom da ne propušta zrak. Gumu za odčepljivanje položite preko otvora za odvod vode i brzo ga potisnite par puta. Vjerojatno ćete osjetiti da je s popuštanjem začepljenja došlo do promjene tlaka u cijevi. Nakon što podignete gumu za odčepljivanje voda bi trebala normalno otjecati. Ako ipak ne otječe, potisnite gumu još nekoliko puta jer se začepljenje možda samo pomaknulo niže niz cijev te i dalje nije uklonjeno.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi