Danas je vrlo lako kupiti sredstva za odštopavanje odvoda. Svima se s vremena na vrijeme dogodi ovaj slučaj i to je jedan od problema koje bismo svakako voljeli izbjeći. No, kada se to ipak dogodi birajte prirodna sredstva koja će vam pomoći u tome. Donosimo vam par recepata za prirodna sredstva za odštopavanje. Bitno je samo na početku da se naoružate strpljenjem jer će vam ono zaista trebati jer ćete neke postupke ipak morati ponavljati ako je teži slučaj začepljenja.

Za prvo sredstvo bit će vam potrebno soda bikarbona, jedna šalica soli, jedna žlica solne kiseline, jedna šalica alkoholnog octa i šalica vruće vode. Ovim redoslijedom ulijevajte sastojke u odvod i pustite da odstoji sat vremena, a može i malo duže. Nakon toga pustite vruću vodu iz slavine i pustite da prođe. Pripazite kako rukujete sa solnom kiselinom, nosite zaštitne rukavice i obavezno pročitajte upute. Kada ju ulijevate u odvod nemojte pazite kako ne bi dotaknula dio sudopera ili vanjski dio sudopera ili kuhinje jer može oštetiti površine koje više nećete moći popraviti.

Za drugi način bit će vam potreban lonac u koji ćete staviti tri litre vode, jednu šalicu soka od limuna i jednu šalicu sode bikarbone. stavite na plin da se ugrije i skinite s vatre prije nego zakuha. Izlijte tekućinu u odvod a zatim pustite vruću vodu iz slavine kako bi sve prošlo i kako bi se pročistilo. Također možete usipati u odvod pola šalice sode bikarbone i pola šalice octa. Pustite da tako odstoji oko pola sata pa pustite vruću vodu. Na taj način će i neugodni mirisi nestati. Ove sastojke, tj. recepte možete upotrijebiti s vremena na vrijeme kako ne bi došlo do pravog problema, do začepljenja. lakše je čistiti malo po malo i održavati čistoću nego se boriti sa većim problemima.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi