Imate li ekspres-lonac trebate znati nekoliko osnovnih pravila za njegovo održavanje. Na primjer, treba ga prati u vrućoj vodi s deterdžentom, a kada ga spremate poklopac neka bude otklopljen kako bi zrak mogao kružiti unutar lonca. Gumeni sigurnosni ventil uvijek mora biti čist.

Ima li ekspresni lonac mrlje kod njihovog je odstranjivanja najbolje slijediti upute proizvođača. Primijetite li da igla koja se nalazi u sigurnosnom čepu često zviždi to znači da treba zamijeniti čep. Pritisnite iglu kako biste je mogli izvaditi. Izvucite je s donje strane, a nakon toga i čep. Po potrebi se za lakše vađenje čepa poslužite s odvijačem. Na mjesto starog čepa stavite novi, i pritom budite pažljivi kako biste čep okrenuli na pravu stranu.

Kod ekspres lonca ponekad treba mijenjati gumenu brtvu za zatvaranje. Novu brtvu možete kupiti u prodavaonicama ili centrima koji drže kuhinjske potrepštine. Prije nego što je zamijenite pročitajte upute proizvođača. Ako nemate upute možete probati sa sljedećim postupkom: Poklopac okrenite naopačke i s odvijačem podignite brtvu. Unutrašnjost ruba dobro operite mlakom vodom i deterdžentom. Pritom se možete poslužiti i žičanom vunom za pranje posuđa. Nakon što se poklopac osuši stavite novu brtvu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi