Tastaturu koristimo svakodnevno i tu se skuplja puno prašine a i naši prsti ostavljaju tragove po tipkama te se na taj način skupljaju bakterije. Često i zaboravimo na to pa i rijetko čistimo tastaturu a ona bi se trebala čistiti barem jednom mjesečno.

Očistiti tastaturu nije teško a prvo što treba napraviti je usisati ju. uzmite nastavak usisavača u obliku male četke te ju dobro usisajte, možete ju i okrenuti naopako te ju prostresti kako bi ispale mrvice koje su se zavukle u tipkovnicu. Mogu pomoći i vlažne maramice, one nisu previše vlažne te slobodno možete dobro prebrisati tipke. Za čisšćenje koristite i neke četkice ili kistove koji će vam pomoći ukloniti prašinu sa strane tipki.

Neke tastature imaju mogućnost i uklanjanja tipki, te ih možete skinuti sa tupim nožićem i temeljito oprati, a prije vraćanja ih dobro posušite. Vateni štapići također mogu poslužiti, namočite ih u vodu ali ih prije ocijedite kako voda ne bi kapala unutar tastature. Kada završite čišćenje vodom prebrišite magičnom krpom koja neće ostavljati dodatnu prašinu na površini. Isto možete primijeniti i za tastaturu na svom laptopu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi