Predmete od plastike imamo u cijelom stanu, u kuhinji, kupaonici, vrtu. Često ju koristimo, te ju treba s vremenom i dobro očistiti. Neke stvari nam stoje i ne koristimo ih cijelu godinu poput plastičnih stolica i stolova koje koristimo najčešće u ljetnim mjesecima pa ta plastika može i požutjeti od stajanja. Uz par trikova možete očistiti svu plastiku i vratiti joj dobar izgled.

Pripremite ono što trebate očistiti, ako su to veći predmeti to će vam biti najlakše čistiti vani u dvorištu. Prvo trebate plastiku očistiti od prljavštine i to sa običnom vodom, ako treba i više puta. Također se mogu i namočiti neke stvari u vodi sa malo deterdženta za pranje suđa.

Za temeljito pranje može se koristiti i prirodno sredstvo za pranje koje ćete napraviti od alkoholnog octa i vode tako što ćete jednu šalicu octa pomiješati sa 5 litara vode. Sve dobro očistite mekanom krpom, a za teško dostupna mjesta koristite staru četkicu za zube. Nemojte koristiti žice jer biste mogli uništiti plastiku. Soda bikarbona vam također može pomoći. Na vlažnu krpu nasipajte malo sode i trljajte po plastici kako biste uklonili nečistoću.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi