Dosadan vam je izgled vašeg radijatora i želite ga osvježiti ili samo bolje uklopiti uz ostatak interijera?

Jedan od načina kako to možete učiniti je bojanje. Prije nego krenete s radom provjerite je li radijator isključen jer ga treba bojiti dok je hladan.

Zatim ga dobro obrišite kako bi maknuli svu prašinu i imali čistu podlogu za bojanje. Možete ga oprati s toplom vodom i sodom bikarbonom.

Kod starih radijatora potrebno je skinuti hrđu i srediti ih sredstvom za grundiranje, dok su noviji radijatori tvornički obrađeni te spremni na premaze.

Spojne cijevi bojaju se na isti način. Dobro pročitajte upute na boji ili laku za radijator i pažljivo ih se pridržavajte. Lakiranje je ponekad potrebno ponoviti.

Planirate li bojiti pločasti radijator najbolje je da koristite kist širine 25 mm, a za mjesta koja su teže dostupna upotrijebite kist za radijatore. Osim s ručnim kistom bojanje možete obaviti i s električnom prskalicom.

Ispod i iza radijatora stavite stare novine, karton ili neku drugu zaštitu da ne zaprljate pod i zid.

Nastojite bojati pažljivo da ipak što više izbjegnete tragove kapanja. S običnim bojama možete dobiti lijep konačni rezultat, a pokušajte izbjeći boje koje sadrže metalni pigment jer smanjuju učinak grijanja.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi