U mnogim kućanstvima su tavan i podrum najzapuštenije prostorije i postale su odlagalište svega i svačega. Nemojte dopustiti da se u ovim prostorijama stvara nered.

Prostor tavana možete iskoristiti za odlaganje predmeta koji dobro reagiraju na promjene temperature. Na primjer, odjeću, igračke, knjige i časopise koje želite čuvati ili sportske sprave koje trenutno ne koristite. Bitno je da sve jako dobro zapakirate kako bi predmeti bili zaštićeni od prašine i sigurni od štetočina kao što su miševi ili moljci.

Nije dovoljno samo prenijeti stvari na tavan već ih nastojite organizirati. Nabavite police prikladne za vaše tavanske prostorije i obavezno napravite popis na kojem piše gdje ste što spremili. Ne bi bilo loše da na kutije ili spremnike stavite naljepnice s popisom stvari koje su unutra, i to na svakoj strani kutije.

Podrumi također imaju dovoljno mjesta za pohranu. U njima možete postaviti police, no za razliku od tavana podrumi većinom imaju strop uobičajene visine pa u njih možete smjestiti i velike ormare. Tako ćete dobiti puno mjesta za pohranu. Budući da je u podrumskim prostorijama zrak veoma vlažan stvari morate dobro spremiti. Iznimka su krumpiri ili nešto slično čemu godi hladan zrak. U raznim trgovačkim centrima možete pronaći spremnike koji su prikladni za ovakve prostore.

Kao što se savjetuje za tavan tako je i u podrumu na spremnike ili kutije dobro staviti naljepnice s popisom stvari. Popis svih stvari i namirnica možete staviti i na zid kako bi se i ostali ukućani lakše snalazili. Prilikom kupnje ili nabavke spremnika vodite računa o tome da su četvrtasti, a ne primjerice, okrugli jer ćete tako dobiti više prostora za pohranu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi