ULTRATOP LOFT SUSTAV ZA SVE POVRŠINE STANA

Na frekventnoj lokaciji u Rovinju nalazi se stan u zgradi koji je investitor želio renovirati. Glavni uvjet adaptacije bio je stvaranje modernijeg i urbanijeg prostora, no bez izvođenja opsežnih radova poput uklanjanja postojećih keramičkih obloga.

U fazi izrade projekta Odjel tehnike Mapei Croatia predložio je izvođenje dekorativnog sustava Ultratop Loft te zajedno s izvođačem, tvrtkom Flex Design iz Pule, izradio uzorke.

Investitoru su se uzorci izrazito svidjeli, pa je osim na podnim površinama ULTRATOP LOFT odlučio koristiti i na zidovima u kuhinji i kupaonici. ULTRATOP LOFT pigmentiran je pastom ULTRATOP COLOR PASTE u bež boji za podove te u sivoj za zidove.

SLIKA 1, 2: Prvi sloj temeljnog premaza PRIMER SN nanesen je na postojeću oblogu od keramičkih pločica na koji je potom položena alkalnootporna mrežica MAPENET 150.

RADOVI NA ZIDOVIMA U KUHINJI

Na početku je bilo potrebno prebrusiti postojeću zidnu podlogu i sanirati neravnine kako bi se dobila ravna i čvrsta površina spremna za nanošenje višenamjenskog temeljnog premaza ECO PRIM GRIP. Nakon što se ECO PRIM GRIP osušio, metalnim ravnim gleterom nanesen je prvi sloj ULTRATOP-a LOFT W sive boje u debljini do 1 mm. 24 sata od nanošenja i sušenja ULTRATOP-a LOFT W nanesen je temeljni premaz PRIMER LT radi bolje prionjivosti narednih slojeva. Kako bi se postigao traženi vizualni efekt, ULTRATOP LOFT W nanesen je u tri sloja.

SLIKA 3: Podloga ojačana mrežicom MAPENET 150.

Završni sloj ostavljen je da se osuši 24 sata prije nanošenja zaštitnih lakova. Da bi se otklonile sve sitne nečistoće, a površina pravilno pripremila za lakiranje, zid je ispoliran bijelim filcom. Temeljni lak ULTRATOP BASE COAT nanesen je u jednom sloju. Završno lakiranje zidnih površina izvedeno je zaštitnim lakom MAPEFLOOR FINISH 58 W u tri sloja kratkodlakim valjkom kako bi se dobila što jednoličnija površina, a Ultratop Loft sustav što bolje zaštitio. Spoj zida i poda zabrtvljen je trajnoelastičnim poliuretanskim brtvilom MAPEFLEX PU 45 FT u sivoj boji.

SLIKA 4: Temeljni lak ULTRATOP BASE COAT nanesen je u jednom sloju.

IZVOĐENJE DEKORATIVNOG PODA PREKO POSTOJEĆIH KERAMIČKIH PLOČICA

Kako bi smanjio troškove i ubrzao radove, investitoru je bilo važno pronaći rješenje koje će omogućiti da se nova obloga izvede bez uklanjanja postojeće obloge od keramičkih pločica. I ovdje se ULTRATOP LOFT pokazao kao pravo rješenje.

SLIKA 5: Izgled poda u hodniku stana.

U PRVOM PLANU

MAPEFLOOR FINISH 58 W idealan je kao završni premaz za Mapefloor i Ultratop sustave jer poboljšava njihovu otpornost na habanje i ogrebotine, dok njegova sposobnost odbijanja nečistoća omogućuje jednostavnije i lakše održavanje. Podovi obrađeni lakom MAPEFLOOR FINISH 58 W otporni su na agresivne kemikalije i mineralna ulja. MAPEFLOOR FINISH 58 W otporan je na UV zrake i ne žuti. S obzirom na to da je proizvod u vodenoj disperziji, nema neugodan miris, što ga čini pogodnim za korištenje u unutarnjim prostorima.

Priprema podloge izvedena je tako da je postojeća obloga od keramičkih pločica prebrušena dijamantim brusom i mjestimice poravnata. S obzirom na postojeće stanje podloge, temeljni sloj bilo je potrebno i dodatno ojačati. Stoga je na naneseni temeljni premaz PRIMER SN položena mrežica MAPENET 150. Potom je nanesen i drugi sloj PRIMER-a SN koji je, dok je još bio svjež, posut kvarcnim pijeskom QUARTZ 0,5 radi bolje prionjivosti narednih slojeva. Tim postupkom dobivena je ravna, čvrsta i hrapava površina. Nakon brušenja i usisavanja viška kvarcnog pijeska s podloge nanesen je ULTRATOP LOFT W. Prvi sloj u bež boji nanesen je metalnim zaobljenim gleterom u debljini do 1 mm.

Nakon 24 sata nanesen je drugi, a potom i treći sloj ULTRATOP-a LOFT W. Prije nanošenja zaštitnog laka površine su prebrušene i ispolirane bijelim filcom te usisane. Potom je u jednom sloju nanesen temeljni lak ULTRATOP BASE COAT, a nakon što se on osušio, nanesen je i završni zaštitni lak MAPEFLOOR FINISH 58 W u dva sloja. Sušenje laka između lakiranja trajalo je 8 sati, a nakon 48 sati nastavljeni su ostali radovi u prostoru.

SLIKA 6, 7: ULTRATOP LOFT je kupaonici i kuhinji dao potpuno novu dimenziju.

ŠIROKA PRIMJENA UZ JEDINSTVEN IZGLED

Ultratop Loft sustav pogodan je za korištenje u unutarnjim stambenim i javnim prostorima, kao i onima s gustim pješačkim prometom poput trgovačkih centara, ureda, trgovina, izložbenih te wellness prostora. Zbog svojeg specifičnog vizualnog efekta ULTRATOP LOFT svaki prostor podiže na novu razinu, a zahvaljujući velikom izboru boja završni izgled poseban je i jedinstven.

TEHNIČKI PODACI:

  • Privatni stan, Rovinj
  • Vrijeme izvođenja radova: svibanj – lipanj 2019. godine
  • Investitor: privatna osoba
  • Izvođač podopolagačkih radova: Flex Design, Pula
  • Mapei koordinatori: Saša Kerep, Darko Žilić

PROIZVODI MAPEI:

  • Priprema podloga: Eco Prim Grip, Primer SN, Quartz 0,5
  • Izvedba završnog sloja: Mapeflex PU 45 FT, Mapefloor Finish 58 W, Primer LT, Ultratop Base Coat, Ultratop Color Paste, Ultratop Loft W

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi