Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti, odnosno Gimnazija Žiger, osnovana je 2004. godine te provodi programe opće i jezične gimnazije. Uz klasični gimnazijski program obrazovanje učenika također je usredotočeno na strane jezike, govorničke vještine i ekonomiju, kulturu te razne grane umjetnosti.

Za neometano provođenje nastave bez stresa potreban je i kvalitetan prostor u kojem je ugodno boraviti. Stoga je bilo potrebno sanirati vlažan podrumski prostor koji je ugrožavao zdravlje učenika, a i narušavao sam izgled prostora ispred dvorane za tjelesnu kulturu.

To je i bio razlog sanacije podruma i pročelja zgrade Gimnazije u kojoj se uz učionice nalazi knjižnica, odvjetnički ured te u podrumu prostor za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Gimnazija je smještena preko puta Starog grada Varaždina.

Ispitivanje stanja postojećeg ziđa pokazalo je da je vlaga ušla u zid zbog neizvedene hidroizolacije podzemnih dijelova građevine koje su propustile oborinske vode iz okolnog terena.

Kako bi se spriječilo daljnje pojavljivanje vlage i soli, uslijed čega je žbuka vrlo brzo propadala, Mapei je uz dogovor s investitorom i izvođačem dao prijedlog sanacije zidova i predložio sustav isušujućih žbuka koji će riješiti postojeću vlagu u zidovima isušivanjem preko sokla na pročelju zgrade.

Nakon uklanjanja kontaminirane žbuke izravnati su unutarnji zidovi cementnom izravnavajućom masom NIVOPLAN uz dodatak lateksa sintetičke gume PLANICRETE. Nakon sušenja gleterom je u tri sloja nanesen osmotski cementni mort za hidroizolaciju PLANISEAL 88.

Na vanjskom pročelju fasade u visini sokla izveden je sustav isušujuće žbuke Poromap. Najprije je uklonjena postojeća žbukasa sokla fasade koja je bila uništena od vlage i soli. Kao prvi i najbitniji sloj isušujuće žbuke nanesen je POROMAP RINZAFFO u debljini od 5 mm.

Kao gruba isušujuća žbuka u debljini 4 cm nanesen je POROMAP INTONACO, dok je za završni, zaštitni i dekorativni sloj odabrana mineralna visokoparopropusna dekorativna žbuka na osnovi kalij-silikata SILEXCOLOR TONACHINO od 0,7 mm s ciljem dobivanja glađeg završnog sloja prije kojeg je prethodno nanesen SILEXCOLOR PRIMER.

TEHNIČKI PODACI

  • Privatna Gimnazija Žiger, Varaždin
  • Vrijeme izvođenja radova: prosinac 2012. godine
  • Investitor: Irena Žiger, prof.
  • Izvođač radova: Cedrus Novo d.o.o., Novi Marof
  • Mapei distributer: Cedrus Novo d.o.o., Novi Marof
  • Mapei koordinator: Krešimir Dobranić

PROIZVODI MAPEI

Sanacija unutarnjih zidova od prodora vlage: Nivoplan, Planicrete, Idrosilex Pronto

Sanacija sokla fasade: Poromap Rinzaffo, Poromap Intonaco, Silexcolor Primer, Silexcolor Tonachino

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi