Novi je objekt izgrađen iz temelja na mjestu nekadašnjeg starog hotela iz 1980. godine koji je srušen krajem 2015. godine. Unatoč zahtjevnosti projekta zbog velikih proporcija i kompleksne geometrije hotela, radovi su izvedeni u vrlo kratkom roku, čemu je doprinos svojim rješenjima od faze projektiranja do tehničke podrške na samom objektu dao i Mapei.

Kompenzacijski bazen smješten pored bazena u istoj razini s glavnim bazenom hidroizoliran je sintetičkom PVC-P folijom MAPEPLAN WT. Prednosti hidroizolacije kompenzacijskog bazena sintetičkom folijom MAPEPLAN WT su brzina i jednostavnost izvedbe, odlične mehaničke karakteristike, visoka otpornost na mikroorganizme i uobičajena sredstva za održavanje bazena te mogućnost korištenja kompenzacijskog bazena odmah po završetku radova.

Prije ugradnje stavljen je razdjelni sloj polipropilenskog geotekstila POLYDREN PP, dok su završeci folija zavareni na kaširani MAPEPLAN lim, a u zid učvršćivani čeličnim vijcima. Kao rješenje za nadstrešnicu ispred ugostiteljskog objekta odabran je ELASTOFLEX SA P, samoljepljiva bitumenska traka koja osigurava trenutna svojstva hidroizolacije te brzu i jednostavnu ugradnju.

Najprije je nanesen bitumenski temeljni premaz IDROPRIMER na koji se polagala samoljepljiva bitumenska traka ELASTOFLEX SA P. Naposljetku je na bitumensku traku postavljen završni sloj ELASTOFLEX SA P MINERAL zaštićenim jednolikim slojem prirodnog bijelog škriljevca. U kuhinji i pomoćnim prostorijama za polaganje keramičkih pločica na zidove korišteno je ljepilo ADESILEX P9, dok su gresporculanske protuklizne pločice lijepljene KERAFLEX-om.

Fugiranje podova izvedeno je epoksidnom masom KERAPOXY CQ, a dilatacije su zabrtvljene masom MAPESIL AC. Za polaganje keramičkih pločica na podovima lobi bara i predvorja korišten je KERAFLEX, a za lijepljenje staklenog mozaika na zidovima lagano, deformabilno cementno ljepilo ULTRALITE S1.

Fugiranje je izvedeno masom ULTRACOLOR PLUS. Površine u bazenima su nakon skidanja oplate izravnavate reparaturnim mortom PLANITOP FAST 330, dok je hidroizolacija bazena izvedena sustavom MAPELASTIC. Lijepljenje keramičkog mozaika u bazenima, mirnoj rijeci i oazi izvedeno je ADESILEX-om P9, fugiranje masom ULTRACOLOR PLUS, dok su spojevi zabrtvljeni MAPESIL-om AC.

TEHNIČKI PODACI:
  • Family Hotel Amarin, Rovinj
  • Investitor: Maistra d.d., Rovinj
  • Glavni izvođač: Kamgrad d.o.o., Zagreb
  • Projektant: Studio UP d.o.o., Zagreb
  • Nadzor: Institut IGH d.d., Zagreb
  • Izvođač hidroizolaterskih radova kompenzacijskog bazena: Termosan d.o.o., Split
  • Izvođač hidroizolaterskih radova nadstrešnice: Izolacija d.o.o., Koška
  • Izvođači keramičarskih radova: Latermen j.d.o.o., Čakovec, Perivan Usluge d.o.o., Zagreb, Keramičarski obrt Majolika, Zagreb, Ž&Ž klesarstvo, Lepajci
  • Mapei koordinatori: Fausto Ferlin, dipl. ing. građ., Nenad Karalija, Severin Čamdžić

PROIZVODI MAPEI: Adesilex P9, Adesilex T Super, Elastoflex SA P Mineral, Elastoflex SA P, Idroprimer, Keraflex, Kerapoxy CQ, Mapeband, Mapeflex MS 45, Mapelastic, Mapenet 150, Mapeplan lim, Mapeplan WT, Mapesil AC, Planitop Fast 330, Polydren PP 300, Primer FD, Ultracolor Plus, Ultralite S1

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi