Jeste li znali da za obnovu svoje obiteljske kuće možete dobiti bespovratna sredstva? Od 60 do čak 100 posto.

Jedan od preduvjeta je smanjenje potrošnje energije za grijanje i hlađenje što se postiže izolacijom vanjske ovojnice u čemu vam mogu pomoći kvalitetni ROCKWOOL proizvodi za izolaciju fasada i krovova.

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske osigurala 203 milijuna kuna za energetsku obnovu obiteljskih kuća, Fond za zaštitu okoliša krenuo je s dugoočekivanim javnim pozivom koji je otvoren do 1. rujna ove godine.

Vlada želi potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama, a što će smanjiti količinu potrebne energije za grijanje i hlađenje, odnosno osigurati energetske i financijske uštede te povećati kvalitetu boravka u prostoru.

Građanima će se 60% iznosa sufinancirati ugradnja toplinske izolacije na fasadi, podu i krovu, zamjena stolarije energetski učinkovitijom kao i ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih novčanih sredstava.

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50 posto površine namijenjene stanovanju, do tri stambene jedinice ili kvadraturu do 600 četvornih metara. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna.

Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže. Novost od ove godine je i način prijave te će se za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-prijave na javne pozive Fonda.

Fond je osigurao 32 milijuna kuna za financiranje energetske obnove kuća socijalno ugroženih građana. Prema socijalnim kriterijima, centri za socijalnu skrb će koordinirati energetske certifikatore kako bi najugroženijim građanima pomogli u prijavi. Usluge certifikatora i trošak energetske obnove će ovim građanima Fond u potpunosti podmiriti.

Kako bi pomogli energetskim certifikatorima i vlasnicima u prijavi, ROCKWOOL je izradio na svojim web stranicama detaljan vodič kroz prijavu.

Sve informacije o ROCKWOOL izolacijskim rješenjima koje možete koristiti u svojem projektu obnove možete pogledati ovdje.

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi