Zadatak je male i neugledne prostorije, projektirane kao dva manja stana, pretvoriti u jedan vrhunski uređen stan koji treba zadovoljiti sve potrebe četveročlane obitelj, a pritom izvoditi minimum adaptacijskih intervencija. Rješenje je ugodan, topao i rezidencijalni interijer. Kupnjom stana naslijeđeni su raspored prostorija i instalacija, parket, stolarija, keramika i sanitarije, i trebalo ih je uklopiti u zadani stil vrhunskog dizajniranog interijera, što se je uspjelo izvesti u ovoj transformaciji. Sto posto interijer angažirao je dizajnericu interijera koja je nakon razgovora s investitorom dobila ideju o tome kako de izgledati interijer, te odredila stil i smjer dizajna. Nakon izrade izvedbenih nacrta i tehničke dokumentacije Sto posto interijer organizirao je izvođače i dobavljače koji su prema zadanim nacrtima izveli potrebne radove, te pratio kvalitetu izvršenja radova od gipskartonskih radova za prenamjenu jedne kuhinje u garderobu, preko postavljanja novih mikrolokacija u stvarnoj kuhinji do postavljanja slika i dekoracija.

Ispuniti zadane smjernice i zadovoljiti uvijete nije bilo jednostavno, jer zadani stil svojim elementima zahtjeva velike i prostrane prostore. Kako bi to uspjeli svi elementi u prostoru su postavljeni s razlogom i svrhom, posebno osmišljeni i dizajnirani za taj prostor. Osjećaj profinjene ugode postignut je laganim i jednostavnim oblicima i bojama te direktnom i indirektnom rasvjetom. Korištenjem reflektirajućih materijala u prostoru smo ostvarili nove prodore i dubine, te ga vizualno povećali. Vizualno povećavanje prostora postigli smo i postavljanjem određenih elemenata većih dimenzija i tamnijih boja. Kontrastni elementi su u ovom prostoru odigrali ulogu točke na i. Na prvom mjestu u svakoj prostoriji bila je njegova namjena, a njegova ugoda postignuta je tako što su postavljani samo oni elementi koji trebaju opravdati funkciju prostora. Posebna se pažnja poklanjala njihovom oblikovanju i odabiru materijala od kojeg de se izvesti. Oni su također zaslužni za oplemenjivanje prostora, te mu podarili profinjenost, eleganciju i ekstravaganciju.

Radoznali pogled s ulaznih vrata ublažili smo postavljanjem fiksne staklene pregrade, izrađene po narudžbi od troslojnog kaljenog stakla, koje je namjerno razbijeno i pjeskareno kako bi dobili neprozirnu zanimljivu strukturu. Kubus postavljen ispred njega ima funkciju ormarića za cipele. On kao i cijeli asortiman namještaja u stanu izrađen je od strane Sto posto interijera po nacrtima dizajnerice.

Prugasta tapeta odvlači pažnju sa tamnih i teških ploha vrata, njezina profinjenost uzorka daje prostoru dozu elegancije i punoće. Stvara prostor ugodan i topao za oko. Najvećoj plohi u ovom prostoru ( na tom zidu su balkonska vrata i radijatori) dodijelili smo najtamniju boju, kako bi s njom dobili vizualno povećanje prostora. Taj dio smo pokrili materijalom za zavjese. Materijal je izrađen od finih i mekanih niti, koje svojom prozračnošću propuštaju meko svjetlo.

Prostor kuhinje je u startu zadan rasporedom instalacija. Dislokacijom električnih pozicija stvorili smo prostor za skladnu i funkcionalnu kuhinju, posebno dizajnirani pokretni pult ima funkciju dodatne radne plohe ili po potrebi stola za brzi obrok. Izrađen je od savijenog plastificiranog željeza s gornjom pločom od coriana. Čistoća u kuhinji postignuta je velikim plohama u istim bojama, a pretjerana hladnoća izbjegnuta je odabirom fronti i radne ploče u boji slonovače i kontrastnim crnim detaljima.

Postojeća zidna keramika sakrivena je bojanim kaljenim staklom uzorka kao i ploha na ulazu, a podna je prekrivena PVC podom uzorka u skladu s ambijentom. Elegantnosti i finoća kuhinje dobivena je tapetom koja proviruje iznad visećih elemenata.

Kuhinja i blagovaona su s dnevnom boravkom povezane u točci u kojoj su spojena dva stana, dugačkim uskim hodnikom s nišom za ugradbeni ormar. Elementi u prolazu oblikovani su tako da zadovolje funkciju, a budu u službi estetike. Velike plohe ormara zagušile bi ovaj uski prostor, a pritom ne bi zadovoljile funkciju bolje od predviđenih visećih elemenata s frontama od zatamnjenog ogledala.

Dotični prostori su dovoljno razgranati i maleni, tako da bi njihova podjela u različitim bojama i materijalima ohrabrila tu skučenost. Protežući isti uzorak zida, zavjesa, iste tonove i materijale od kuhinje do dnevnog boravka, prostor zbrajamo u jednu cjelinu.

Veličina dnevnog boravka žrtvovan je prenamjenom jedne postojeće kuhinje u garderobu, jer u prostru za spavaću sobu nije bilo pozicije za postaviti garderobni ormar.

Spavaća soba svojim dimenzijama dozvoljavala je tek postavljanje krevet koji se morao izraditi po nacrtima i sklapati na licu mjesta. Klasične noćne ormariće zamijenila je polica postavljena po cijeloj dužini iza uzglavlja i s time su zadovoljen sve njene funkcije.

Dnevni boravak je daleko od klasičnog boravka, i kako sadržava mnogo vrata i malo slobodnih zidnih ploha, bilo je vrlo teško odrediti kvalitetnu poziciju za tv, niti neku orijentaciju gledanja TV-a, te smo u našem slučaju zadovoljili prvo orijentaciju na kojoj možemo postaviti garnituru tako da na njoj istovremeno može sjediti četiri osobe, a zatim pozicionirali TV. Prema mogućnostima koje daje pozicija dizajnirali stalak za TV koji je po nacrtima odrađen od strane Sto posto interijera.

Stalak je izrađen od kromirane cijevi s policama od razbijenog stakla koja omogućava zakretanje televizije u željenom smjeru. Takav raspored u naizgled skučenom prostor otvorio nam je poziciju za čitanje, na koju smo smjestili fotelju sa samostojećom lampom, koja je odabrana iz iste serije kao i lampe u ostatku stana.

Razigrane, a opet dovoljno ozbiljne za svoje male korisnike, dječje sobe pružaju mogućnost da intervencijom na plohama zida, mijenjamo njihov stil i ugođaj.

Pažnju s keramike u kupaonicama skrenuli smo postavljajući slike na njih i izradom ormarića s frontama od ogledala, čije refleksije stvaraju igru koja zaokuplja pogled.

Glavne značajke ovog interijera su: visoka kvaliteta, specifičan dizajn i iznad svega funkcionalnost.

Želite li savjetovanje, oblikovanje, projektiranje i realizaciju po principu ključ u ruke Vašeg stana, kuće, apartmana, ureda, ugostiteljskog objekta povjeriti 100% interijerima, sve informacije saznajte klikom na jedan od dolje navedenih linkova!

Izvor: 100% INTERIJERI

100% INTERIJER
100% INTERIJER
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi