PEX sustav je izrađen radi sigurnosti i pouzdanosti. Koristeći komponente za zaštitu od korozije montaža je čista, sigurna i brza. Glatka unutarnja površina PEX cijevi sprječava gomilanje i koroziju taloga, što dovodi do 30% više protoka od metalnih cijevi, minimizira nastajanje "vodenog trzaja" i učinkovito uklanja mikroorganizme u cirkulaciji vode. PEX sustav se koristi za instalacije vodovoda pitke vode, komprimiranog zraka i navodnjavanja. Kombinirajući prednosti plastike i metala, press fitting idealan je za toplu i hladnu vodu te za centralno grijanje. Pex cijevi i spojnice imaju NSF i DVG certifikat za pitku vodu.

Klikom na sliku dobiti ćete uvećani prikaz

PEX sustav je integracija izdržljivih i fleksibilnih cijevi, mesing fittinga i cijevnih priključaka. Kao rezultat kontinuiranog istraživanja i razvoja, sustav je postigao standardne rezultate te se PEX fitting koristi u cijelom svijetu. PEX sustav nije kompliciran, jednostavan je za rukovanje, rezanje i spajanje bez posebnih alata. Press instalacija donosi bržu ugradnju i zajamčenu sigurnost.

Klikom na sliku dobiti ćete uvećani prikaz

Izvođenje press sustava je brže od lemljenja, nije toliko zahtjevno i potrebno je samo izrezati cijevi na potrebnu veličinu, postaviti press spojnice i provjeriti dubinu uticanja. Nakon toga se uzima press alat i završava instalacija. Kod drugih sustava potrebno je kalibriranje cijevi dok se press spoj izvodi u samo jednom koraku i time se može uštedjeti do 50% utrošenog rada pri montaži. Izvođenje press spojeva vrši se odgovarajućim press alatima i čeljustima. Press čeljusti se mogu zakretati do 180° i nude veću fleksibilnost.

Klikom na sliku dobiti ćete uvećani prikaz

Pex-al-pex cijevi s ili bez izolacije dizajnirane su za instalaciju podnog ili radijatorskog grijanja i pitke vode. Cijevi su lagane za ugradnju, savitljive su i nisu lomljive. Materijal od kojeg je napravljen vanjski i unutarnji sloj cijevi je polietilen te je povećane otpornosti na temperaturu i s ostalim visokokvalitetnim komponentama garantira u skladu sa standardom dug životni vijek cijevi. Izolacijske cijevi su izrađene od ekspandirane polietilenske pjene namijenjene za termoizolaciju cijevnih sustava pri temperaturama do 85°C. Cijev ima 5 slojeva i predstavlja suvremenu i preciznu tehnologiju. U sredini se nalazi aluminijska folija koja osigurava savitljivost i čvrstoću cijevi. U ponudi su cijevi Ø 16×2 mm, Ø 20×2 mm, Ø 25×3 mm i Ø 32×3 mm. Prvi broj označava promjer cijevi, a drugi debljinu zida. Pri izboru fittinga bitno je znati promjer i debljinu zida inače spoj neće biti pouzdan.

Press sustav unapređuje sigurnost rada u usporedbi s lemljenjem. Pri izvedbi press spojeva nema otvorenog plamena pa tako ni opasnosti od nastanka požara. Pex sustav ne ostavlja tragove te je moguć rad na nedokučivim mjestima. Štedi vrijeme i novac jer nije potreban rad prije i poslije instalacija poput sušenja cijevi i uklanjanja tragova od lemljenja.

EXTERIM d.o.o.
EXTERIM d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi