U središtu Reggio Emilije nalazi se palača Busetti, jedna od najstarijih zgrada ovoga grada, koja je bila zatvorena i nije se koristila više od dvadeset godina.

Nakon što je tijekom stoljeća u njoj bilo smješteno više ustanova, poput isusovačkog kolegija i sveučilišta, multinacionalna modna tvrtka H&M izabrala je upravo ovu palaču kao mjesto gdje će otvoriti svoje veliko prodajno mjesto.

Nakon što je u podrumskom dijelu zgrade žbuka ojačana primjenom PLANITOP-a HDM MAXI i mrežice MAPEGRID G 120, nanesen je MAPELASTIC FOUNDATION, dvokomponentni elastični polimercementni mort za hidroizolaciju betonskih površina izloženih pozitivnom i negativnom hidrauličkom tlaku.

Potom je korišten sustav isušujućih žbuka MAPEANTIQUE RINZAFFO i MAPE-ANTIQUE MC MACCHINA.

Na srednjim etažama za sanaciju zidova korišten je MAPE-ANTIQUE INTONACO NHL, a za izvedbu podova odabrani su TOPCEM i ULTRATOP. U hodnicima i pomoćnim prostorima, kao i u sanitarnim čvorovima položene su pločice od porculaniziranog gresa ljepilom KERAFLEX MAXI S1. Fugiranje je izvedeno masom KERACOLOR FF.

Osim toga, obnovljena je i fasada zgrade na kojoj je bila vidljiva vlaga. Za sanaciju su korišteni MAPE-ANTIQUE RINZAFFO, MAPEANTIQUE MC MACCHINA, SILANCOLOR BOJA i SILANCOLOR BASE COAT. Na fasadi su također korišteni i MAPETHERM AR1 GG te MAPENET 150.

Neke dijelove zidova bilo je potrebno ojačati mortom MAPEGROUT FAST-SET, brzovezujućim mortom ojačanim vlaknima. Ostali proizvodi korišteni na obnovi ove povijesne građevine su PURTOP 400 M, PRIMER SN, QUARTZ 0,5, PLANITOP 400, IDROSTOP SOFT i QUARZOLITE BASE COAT.

TEHNIČKI PODACI:
  • Godina izgradnje: 1675. godina
  • Vrijeme izvođenja radova: 2013. – 2015. godine
  • Investitor: Bluefield Srl.
  • Izvođač radova: Gigli Costruzioni Srl.
  • Mapei koordinatori: Rossi C&CA, Luigi Bonfiglio (Mapei S.p.A.)
PROIZVODI MAPEI:
  • Eporip, Idrostop Soft, Mapelastic Foundation, Mapegrid G 120, Mape-Antique Intonaco NHL, Keraflex Maxi S1, Keracolor FF, Mape-Antique Rinzaffo, MapeAntique MC Macchina, Mapeflex MS45, Mapefill, Mapegrout Rapido, Mapegrout Thixotropic, Mapetherm AR1 GG, Planitop 400, Primer 3296, Planitop HDM Maxi, Purtop 400 M, Quartz 0,5, Quarzolite Base Coat, Silexcolor Base Coat, Silancolor boja, Silancolor Base Coat, Topcem, Ultratop

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi