Kuhinja je društveno i gurmansko središte svakog doma, gdje se stvaraju ukusna jela i gdje se obitelj ili društvo okupljaju uz ukusne obroke. Prilikom planiranja kuhinje često se postavlja pitanje: Trebate li odabrati malu i praktičnu ili prostranu i raskošnu verziju kuhinje? Iako dio odgovora leži u veličini samog kuhinjskog prostora, ipak je dobro znati koje su prednosti velike i male kuhinje. Tako će odluka o kupnji donijeti dugoročno zadovoljstvo.

Koje su prednosti velike kuhinje?

Velike kuhinje obično su pravi raj za sve kućne kuhare, kuharice i druge kulinarske majstore. Imaju brojne prednosti, uključujući prostranu radnu površinu, više prostora za odlaganje hrane, posuđa i kuhinjskog pribora, mogućnost uključivanja više kuhinjskih aparata te puno slobode u planiranju, ali i u samom kuhanju.

Više radne površine za udobnu pripremu hrane

Velike kuhinje nude dovoljno prostora za pripremu hrane. Više radnih površina omogućuje istovremeno sudjelovanje više osoba u pripremi obroka, što je posebno praktično za velike obitelji ili one koji često ugošćuju širu obitelj ili prijatelje.

Kuhinja JELA TARA

Više prostora za pohranu i uključivanje više kuhinjskih aparata

Jedna od glavnih prednosti velikih kuhinja je obilje prostora za pohranu. Veliku kuhinju moguće je opremiti velikim ormarima, prostranim ladicama i policama te drugim funkcionalnim rješenjima, tako da ima i više nego dovoljno prostora za odlaganje razne kuhinjske opreme, posuđa te hrane i pića.

Također, prednost veće kuhinje je mogućnost uključivanja većeg broja kućanskih i kuhinjskih aparata, kao što su veliki hladnjaci, zamrzivači, pećnice, perilice posuđa, koji znače pravi luksuz u kuhinji, veću funkcionalnost i više mogućnosti pri pripremi jela.

Osim toga, velike kuhinje omogućuju veću slobodu u planiranju. Omogućuju postavljanje modernih kuhinjskih otoka, viših pultova i uključivanje blagovaonice.

Kuhinja JELA INFINITY

Izvrsni primjeri većih suvremenih kuhinja

U veće kuhinje, koje su već duže vrijeme iznimno popularne, ubrajaju se kuhinje Jela koje odlikuju njemački materijali, precizna izrada i pristupačna cijena. To su kuhinje za svačiji ukus, jer se radi o osam različitih fleksibilnih linija kuhinja - Infinity, Invictus, Highline, Riva, Modern, Evergreen, Evia i Tara.

Riječ je o velikim kuhinjama koje pružaju i mogućnost opremanja manjih kuhinjskih prostora, jer ih je moguće kupiti u kompletu ili po pojedinačnim kuhinjskim elementima, što nudi gotovo individualno planiranje i opremanje kuhinje.

Kuhinja JELA INVICTUS

Koje su prednosti manje kuhinje?

Iako se na prvi pogled čini da manje kuhinje nemaju većih prednosti, nije tako. Mini kuhinje su izuzetno ekonomične, učinkovito izkoriste prostor i mogu stvoriti intimniju atmosferu.

Često su takve kuhinje izuzetno maštovite i napredne jer uključuju inovativne mogućnosti za pohranu, kao što su ormarići na izvlačenje, viseće police i ladice što omogućuje stvarno organiziranu pohranu kuhinjskog pribora i posuđa. Zbog manje površine sve je lako dostupno, što omogućuje bržu pripremu obroka i manje kretanja između radnih površina, povećavajući učinkovitost pri kuhanju.

Svakako, opremanje male kuhinje u pravilu znači i manje troškove, što je često i razlog za njezinu kupnju - posebno ako je riječ o privremenim rješenjima ili opremi za turističke smještaje.

Kuhinja JELA HIGHLINE

Prekrasni primjeri funkcionalnih modernih mini kuhinja

Među manjim kuhinjama koje objedinjuju sve prednosti velike kuhinje na samo nekoliko kvadratnih metara, svojom praktičnošću, maštovitošću i lijepim modernim izgledom ističu se kuhinje Nika, Mela, Bono, Zoya, Adele, Junona i Sara. Navedene kuhinje sadrže sve što vam je potrebno za pripremu jednostavnijih i složenijih jela pa će odabir bilo koje od njih biti dobra investicija!

Mini kuhinja ZOYA

Sjajne male i velike kuhinje dostupne su online!

Prekrasne i kvalitetne kuhinje za velike i manje domove te razne turističke smještaje dostupne su online po povoljnim cijenama kod prvog online trgovca namještaja u Hrvatskoj - Salon namještaja Furnitura. Kupovinu kuhinje pametno je i sigurno povjeriti upravo njima jer imaju najviše iskustva na tom području, a ističu se iznimnim asortimanom kuhinja i ostalog namještaja za dom, vrt i ured.

Osim učestalih promotivnih ponuda, brze dostave, mogućnosti plaćanja na rate i povrata proizvoda u roku od 365 dana, čestu besplatnu dostavu, besplatnim 3D renderom kuhinja Jela, izdvajaju se još jednom velikom prednošću - odličnom online i telefonskom podrškom. Njihov pristupačan, ljubazan i stručno osposobljen tim dostupan je putem e-mail adrese (info@furnitura.hr) ili telefonski (099 35 71 680) za sva pitanja vezana uz ponudu, rješenja i ideje. Furniturine kuhinje opremit će svaki dom dobrom energijom, nevjerojatnom toplinom, modernim izgledom i vječnom inspiracijom za najukusnija jela! Vjerovati Furnituri zapravo znači vjerovati sebi.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi