DVORAC TRAMONTANO

Dvorac je smješten na brdu Lapillo, točno iznad povijesnog središta Matere. Od 2008. godine sustavno se rekonstruira. Prilikom izvedbe novog hidroizolacijskog sustava ispod kamene obloge, djelomična oštećenja bitumenske hidroizolacije sanirana su bitumenskom masom MAPEFLEX BLACKFILL.

Za izravnavanje estriha korišten je mort MAPESLOPE, svi spojevi zabrtvljeni su trakom MAPEBAND, a površine hidroizolirane polimer-cementnim mortom MAPELASTIC TURBO koji je ojačan tkaninom MAPETEX SEL. Kameni blokovi položeni su primjenom ljepila KERAFLEX MAXI S1.2.

CRKVA SVETOG PETRA U CAVEOSI

Crkva stoji u podnožju litice Idris iznad naselja Sasso Caveoso te zajedno sa Sasso Barisano čini kompleks naselja Sassi u Materi.

Tijekom mnogih stoljeća crkva je doživjela nekoliko promjena, a u 17. stoljeću posve je obnovljena. 1987. godine Zavod za arhitektonsku baštinu Basilicate pokrenuo je radove na konsolidaciji i rekonstrukciji ove građevine.

Za sanaciju stupova korišteni su proizvodi iz linije Mapewrap namijenjeni sanaciji i statičkom ojačanju degradiranih elemenata građevina.

MUZEJ-RADIONICA RURALNE KULTURE

Muzej-radionica ruralne kulture, koji je nedavno udvostručio svoju površinu, smješten je u drevnom okrugu Sassi u Materi.

MAPE-ANTIQUE NHL STRUTTURALE korišten je za sanaciju većih površina zidova, dok je za ojačanja korišten PLANITOP HDM RESTAURO u kombinaciji s mrežom MAPEGRID G220. Za konsolidaciju unutarnjih površina svih prostorija korišten je CONSOLIDANTE ETS.

GRADSKI KOLNICI U ULICI VIA D’ADDOZIO

Preuređenjem kolnika povijesne gradske jezgre sačuvana je njihova povijesno-umjetnička vrijednost, i to zahvaljujući ponovnom korištenju izvornih materijala.

Za polaganje basola, kamenih ploča debljine oko 7 cm dobivenih preradom blokova lokalnog kamena Trani i Apricena, korišten je cement pomiješan s lateksom PLANICRETE, dok je za fugiranje korišten mort MAPESTONE PFS2.

GRADSKO KINO I KAZALIŠTE

Gradsko kino i kazalište smješteno je unutar palače dell’Annunziata iz 18. stoljeća. Na podovima dvorane na gornjem katu izveden je ULTRATOP LOFT. Prije toga površine su pripremljene temeljnim premazom PRIMER SN i posute QUARTZ-om 0,5.

Potom je nanesen prvi sloj ULTRATOP LOFT F nijansiran otopinom ULTRATOP EASYCOLOR. Nakon sušenja, brušenja i uklanjanja prašine nanesen je PRIMER LT, i to prije nanošenja drugog sloja ULTRATOP-a LOFT W. Završno je nanesen ULTRATOP BASE COAT, a potom i MAPEFLOOR FINISH 58 W.6.

VISOKO RESTAURATORSKO UČILIŠTE (BIVŠI SAMOSTAN SVETE LUCIJE)

Novo sjedište Veleučilišta pri Konzervatorsko-restauratorskom zavodu otvoreno je 2017. godine u nekadašnjem samostanu svete Lucije. Unutarnji zidovi obnovljeni su korištenjem morta MAPE-ANTIQUE ALLETTAMENTO, dok je kao podna obloga izveden epoksidni sustav na bazi smola Mapefloor System 35 F, koji je uključio korištenje epoksidne smole MAPEFLOOR I 350 SL, nijansirane in situ pastom MAPECOLOR PASTE.7.

MULINO ALVINO

Tvornica tjestenine Mulino Alvino smještena je u zgradi iz 19. stoljeća u kojoj je izvedena sanacija i hidroizolacija krova. Nakon uklanjanja krovne obloge pukotine na postojećoj bitumenskoj podlozi zabrtvljene su bitumenskom masom MAPEFLEX BLACKFILL.

Potom je izveden estrih primjenom MAPESLOPE-a, a onda i hidroizolacija sustavom Mapelastic. Fasada zgrade obrađena je silikatnim premazom SILEXCOLOR PRIMER.

SPORTSKI KLUB MATERA

Sportski klub Matera ima tri teniska terena, od čega su dva natkrivena. Na nenatkrivenom igralištu umjetna trava nedavno je zamijenjena oblogom na bazi smole.

Za ovaj zahvat korišten je višeslojni sustav na osnovi akrilnih smola Mapecoat TNS Professional, koji se sastoji od poluelastične akrilne paste MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT i završnog sloja u boji MAPECOAT TNS FINISH. Horizontalne oznake na igralištu izvedene su upotrebom akrilne boje MAPECOAT TNS LINE.

PALAČA CAROPRESO

2018. godine u potpunosti je obnovljena fasada palače Caropreso iz 19. stoljeća. Površina koju su prekrivale plijesni i gljivice najprije je tretirana sredstvom SILANCOLOR CLEANER PLUS.

Površine su obrađene bescementnim mortom MAPE-ANTIQUE ALLETTAMETO, dok je za završnu obradu nanesen silikatni temeljni premaz SILEXCOLOR BASE COAT, a potom i silikatna boja SILEXCOLOR PAINT.

KATEDRALA SVETE MARIJE OD BRUNA SA ZVONIKOM

Zvonik kao i sama katedrala sanirani su i konsolidirani. Vanjske površine ojačane su tkaninom od karbonskih vlakana MAPEWRAP C UNI AX 600/40. Zvonik je ojačan bescementnim paropropusnim mortom MAPE-ANTIQUE STRUTTURALE NHL i mrežom MAPENET EM 30.

Sljubnice kamena zapunjene su mortom MAPE-ANTIQUE ALLETTAMENTO te dodatno ojačane spiralnim šipkama MAPEI STEEL DRY. Površina fasade zaštićena je premazom ANTIPLUVIOL S.

CRKVA SV. ELIGIJA

U mjesecu ožujku ove godine dovršena je obnova vanjskih površina crkve sv. Eligija. Sanirano je pročelje crkve, za što je korišten MAPE-ANTIQUE ALLETTAMENTO, mort za zidanje otporan na soli na osnovi prirodnog hidrauličkog vapna i eko-pucolana. Pročelje je potom zaštićeno ANTIPLUVIOL-om W, bezbojnim vodoodbojnim sredstvom na bazi silana i siloksana u vodenoj emulziji.

MUZEJ DEMOGRAFIJE I ETNOGRAFSKE ANTROPOLOGIJE

Ovaj muzej nalazi se u naselju Sasso Caveoso. Za obnovu podova korištena je epoksidna smola MAPEFLOOR I 500 W u vodenoj disperziji. Na prvi sloj MAPEFLOOR-a I 500 W posut je QUARTZ 0,5.

Drugi sloj MAPEFLOOR-a I 500 W izveden je nijansiranjem pastom MAPECOLOR PASTE (RAL 1015). Završno je nanesen epoksidni premaz MAPECOAT I 600 W.

HOTEL ZICARI

Godinama napuštena palača u mjestu Sasso Caveoso nakon temeljite sanacije pretvorena je u hotel. Mapei je osigurao proizvode za konstrukcijska ojačanja, završnu obradu i polaganje obloga od terakote.

Tijekom radova ojačanja izvedena je žbuka MAPE-ANTIQUE STRUTTURALE NHL ojačana mrežicom MAPENET EM 30. Za sanaciju ziđa korišten je i mort MAPE-ANTIQUE ALLETTAMENTO.

CASA CAVAO

Ovaj podzemni postsrednjovjekovni arhitektonski kompleks smješten na rubnom dijelu Sasso Barisana sastojao se od okna starog kamenoloma, čiji je dio korišten kao nastamba. Godinama napušteni kompleks nakon restauracije pretvoren je u neobičan i spektakularan prostor u kojem su smješteni kazalište i kulturni centar s gledalištem od 140 mjesta.

Mapei je osigurao proizvode za 200 m2 drvenih podova. Jedan od temeljnih zahtjeva bio je reakcija na požar i razvoj dima Cfl-s1 prema normi EN 13501-1, a zadovoljen je uporabom temeljnog premaza ULTRACOAT PREMIUM BASE i laka na vodenoj bazi ULTRACOAT HIGH TRAFFIC.

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi