Moderna arhitektura u seoskom okruženju

U ruralnom području sjeverne Mađarske smjestio se ured dvoje arhitekata, Zsolta Sorosia i Eve Kaloczki. Poslovni prostor spojen je sa starom seoskom kućom koja je u posjedu obitelji više od 150 godina. Futuristički oblik, betonski elementi, velike staklene površine, aluminijski krov i fasada bili su izvor inspiracije.

"Zgrada treba inspirirati, poticati znatiželju i ohrabriti arhitekte da projektiraju na novi, odvažan način", kaže Eva o njihovoj ideji.

Testiranje materijala

Arhitekti nisu htjeli ništa prepustiti slučaju, stoga su testirali nekoliko vrsta materijala na čvrstoću, postojanost boja, mogućnost obrade. PREFA materijali pokazali su se najotpornijim na sve vanjske utjecaje. Arhitektima se svidjela paleta boja i oblika.

Polazeći od osobnog iskustva u projektiranju i izgradnji poslovnog prostora, arhitekti s punim povjerenjem preporučuju PREFA materijale svojim klijentima. Legura čini materijal vrlo podatnim za oblikovanje, a površinu besprijekorno ujedačenom. PREFALZ se idealno uklopio s postojećim krovnim panelima stare seoske kuće.

Tehnički podaci o PREFA PREFALZ:

  • Materijal: plastificiran aluminij debljine 0.7 mm, dvoslojni termolak
  • Veličina: 0.7×500mm, 0.7×650 mm (0.7 × 1.000 mm zamjenska traka)
  • Težina: oko 1,89 kg/m2 (efektivna potrošnja za traku širine 500 mm cca 2,3 kg/m2, za traku širine 650 mm cca 2,2 kg/m2)
  • Polaganje: na punu oplatu od 3 nagiba krova
  • Razdjelni sloj: preporuča se upotreba pogodnog bitumenskog razdjelnog sloja (treba uzeti u obzir lokalne prilike)
  • Učvrščivanje PREFA: klizni i fiksni učvršćivači, prema statičkom zahtjevu

PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
Internet adresa

Dostava na području cijele Hrvatske. Za ostale zemlje po dogovoru.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi