Karl Heinz Castlunger je arhitekt iz Južnog Tirola koji je najpoznatiji po projektiranju drvenih kuća. On je 90-tih godina prošlog stoljeća napravio pravu renesansu i vratio drvene kuće u Južni Tirol te projektirao oko 300 drvenih kuća u svojoj domovini.

Iako njegov najnoviji i potpuno drugačiji projekt podsjeća na umjetničku skulpturu, glavna mu je nit vodilja pri stvaranju, potpuno integriranje projekta u okoliš koji ga okružje.

Jedan od njegovih izuzetnih i drugačijih projekata je kuća Casa Giovannini. Objekt je smješten u malom talijanskom mjestu Flavon, u kojem prevladava tipičan regionalni stil gradnje.

Stoga nije čudo, što je projekt na početku dočekan s nevjericom lokalnog stanovništva. Morao je mnoge uvjeriti u ideju projekta s neobičnom arhitektonskom strukturom u obliku slova C.

Okrugli krov – nije svakodnevni zadatak

Mladi izvođač radova, Spengler Claudio Gasperetti uhvatio se u koštac s izvođenjem ovog izvanrednog projekta i izjavio:

„Polukružni krov nije čest slučaj na projektima. S PREFA pokrovom možete izvoditi oblike koje ne možete s drugim materijalima. Fleksibilnost i lakoća obrade također su bili posebno važni u ovom projektu."

Za ovaj nesvakidašnji projekt s polukružnim krovom, idealnim se pokazao aluminijski pokrov PREFA – Prefalz ® u P.10 antracit boji.

Fotogalerija (11)

PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
Internet adresa

Dostava na području cijele Hrvatske. Za ostale zemlje po dogovoru.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi