Karl Heinz Castlunger je arhitekt iz Južnog Tirola koji je najpoznatiji po projektiranju drvenih kuća. On je 90-tih godina prošlog stoljeća napravio pravu renesansu i vratio drvene kuće u Južni Tirol te projektirao oko 300 drvenih kuća u svojoj domovini.

Iako njegov najnoviji i potpuno drugačiji projekt podsjeća na umjetničku skulpturu, glavna mu je nit vodilja pri stvaranju, potpuno integriranje projekta u okoliš koji ga okružje.

Jedan od njegovih izuzetnih i drugačijih projekata je kuća Casa Giovannini. Objekt je smješten u malom talijanskom mjestu Flavon, u kojem prevladava tipičan regionalni stil gradnje.

Stoga nije čudo, što je projekt na početku dočekan s nevjericom lokalnog stanovništva. Morao je mnoge uvjeriti u ideju projekta s neobičnom arhitektonskom strukturom u obliku slova C.

Okrugli krov – nije svakodnevni zadatak

Mladi izvođač radova, Spengler Claudio Gasperetti uhvatio se u koštac s izvođenjem ovog izvanrednog projekta i izjavio:

„Polukružni krov nije čest slučaj na projektima. S PREFA pokrovom možete izvoditi oblike koje ne možete s drugim materijalima. Fleksibilnost i lakoća obrade također su bili posebno važni u ovom projektu."

Za ovaj nesvakidašnji projekt s polukružnim krovom, idealnim se pokazao aluminijski pokrov PREFA – Prefalz ® u P.10 antracit boji.

Fotogalerija (11)

PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H. Zastupstvo za RH
PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H. Zastupstvo za RH
Internet adresa

Dostava na području cijele Hrvatske. Za ostale zemlje po dogovoru.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi