Krov se radi jednom u životu – naravno, odaberete li kvalitetan pokrov poput onog koje nudi tvrtka PREFA (i na koji daje 40 godina garancije!). Naime, pokrivanje kuće nije nimalo jednostavan projekt. Ponavljamo: važno je kuću pokriti kvalitetnim i funkcionalnim pokrovom koji ne zahtijeva pretjerano uzdržavanje. Upravo je to imao na umu g. Aleš Pregl, iz mjesta nekoliko minuta udaljenog od Ljubljane: „Htio sam monolitnu pasivnu kuću s čim manje detalja. Vidio sam kuće pokrivene PREFOM u Austriji, raspitao se, i nisam previše razmišljao. Osim neosporne kvalitete, cjenovno je prihvatljiva za standarde pasivne gradnje, pa odluka nije bila teška. Dodatno me oduševila činjenica da izborom PREFA fasade neće biti potrebno gotovo nikakvo održavanje iste!"


Naravno da svi žele kvalitetan pokrov. Stoga je kod krovopokrivanja kuće, bez obzira je li riječ o novogradnji ili obnovi – najvažnije izabrati materijale s kojima ćete cijeli život biti bezbrižni! Među takve sigurno se ubraja aluminij, onaj tvrtke Prefa – lagan je, prilagodljiv, otporan na sve vremenske uvjete te izuzetno kvalitetan.

Zašto aluminij?

Arhitektica Barbara Kunčič Pregl, koja je projektirala navedenu kuću, složila se s investitorom da je aluminijski pokrov i više nego idealan: „Aluminij i drvo dobro se ‘podnose’, strukturno se nadopunjuju, pa je izbor materijala za krov i fasadu izvrstan!"


Aluminij i drvo dobro se "podnose", strukturno se nadopunjuju, pa je izbor materijala za krov i fasadu izvrstan!

Zašto? Krov je, uz temelje, najvažniji segment pri gradnji ili obnovi građevine. Dakle, potrebno je izabrati pokrov koji je otporan na vanjske utjecaje te se lako i jednostavno „obrađuje", ali ne smije se zanemariti ni kvalitetna potkonstrukcija! A kod tvrtke PREFA svi su limarski elementi – žljebovi, obrubi te kompletan sustav – izrađeni iz aluminija, koji slovi kao vrlo otporan i prilagodljiv materijal. Osim toga, aluminijski pokrov je lagan (kvadratni metar ‘teži’ u prosjeku tek oko 2,5 kg, što je deset puta manje od betonskog ili glinenog pokrova!). „Vječni kritičari sigurno će reći kako je pokrov od aluminija ‘glasan’. Međutim, s dobro izvedenom potkonstrukcijom te krovnim i fasadnim elementima tvrtke PREFA, takvi su komentari smiješni. Dapače, aluminij je pogodan za izvedbu svih vrsta – i najkompliciranijih – krovova, a osobito u slučajevima kad biste željeli da krov i fasada jednako izgledaju", kaže arhitektica.


Krov se radi jednom u životu – naravno, odaberete li kvalitetan pokrov poput onog koji nudi tvrtka Prefa.

Svejedno gradite li novu kuću ili obnavljate postojeću, PREFA uvijek ima rješenje za krov i fasadu – koje će zadovoljiti i najzahtjevnije prohtjeve! Vizualno fantastično atraktivna, a kvalitetom neosporna, nebrojeno se puta dokazala poželjnom – jer pruža nebrojene mogućnosti za izražavanje vaše kreativnosti na vlastitom domu. Dovoljno je prepustiti se mašti – a PREFA zasigurno ima rješenje.

Autor: PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
Izvor: Limarija i krovopokrivanje

PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
Internet adresa

Dostava na području cijele Hrvatske. Za ostale zemlje po dogovoru.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi