Prednosti mašina za miješanje


Izaberite svoju najdražu boju i uživajte u harmoniji vašeg doma

Inovacija, snažne robne marke, partnerstvo s distribucijskim partnerima – ovo su temeljni stupovi na kojima se gradi uspješnost nekog poduzeća. Kako bismo iz prve ruke saznali sve novosti u svijetu fasada, a i nešto više o mašinama za miješanje žbuka i boja, razgovarali smo sa stručnjacima skladišta građevinskog materijala Merlincompany d.o.o. iz Makarske. Merlincompany djeluje na tržištu već 17 godina, a posljednjih nekoliko godina krenuli su s korištenjem mašina za miješanje boja.

Henkel je u posljednjih nekoliko godina u asortiman završnih žbuka uveo i nekoliko inovacija – završne žbuke s elementima prirodnih materijala: VISAGE asortiman, Impactum Ceretherm Sistem otporan na mehaničke udarce.

Pogledajte Ceresit boje za fasade

Kakav je odgovor kupaca na ove inovativne proizvode?
Tržište reagira dobro i povoljno, ali relativno sporo; započinje priču naš sugovornik matko Topić. Pritom se ne misli da kupci nisu upoznati sa novostima na tržištu; naprotiv, inovacije su na svakom uglu: fasade s elementima kamena, drva, metala… ali, kupci i dalje na trošak izrade fasade gledaju baš kao to – trošak. Ne gledaju fasade kao investiciju.

Koliko su kupci zadovoljni završnim žbukama i koje boje imaju najviše kupaca? Naši kupci su uvijek izuzetno zadovoljni odrađenim fasadnim završnim radovima. I to nam je velika čast. A kod nas su najzastupljenije svijetle, blage nijanse. Odlično idu u kontrast s morem, a i nisu boje koje su prenapadne. Boje pijeska, bež nijanse, zapravo, boje koje se podudaraju i skladne su s planinom u zaleđu. Zadovoljni su pruženim omjerom kvalitete i cijene i paletom boja.

Pogledajte Ceresit završne žbuke

Koji su danas trendovi kod završnih žbuka? Koje boje prevladavaju i postoji li razlika s obzirom na obalu i kontinent u trendovima?
S obzirom na različitost obale i kontinenta u geografskom smislu, tako postoje i razlike u dekorativnom izgledu objekata. Na objekte pored mora često se stavlja završna žbuka s efektom kamena, ali i kamene fasadne žbuke. U prošlosti su objekti imali bijelu, nezanimljivu klasičnu fasadu. Danas, trendovi kod završnih žbuka okrenuli su se prema silikonskim, silikatno-silikonskim žbukama. Takve žbuke jamče dugotrajniju i ljepšu fasadu. Silikatno-silikonske žbuke hibridna su kombinacija dviju komponenata – silikonske smole i silikata.

Kombiniranjem ovih materijala tehničke karakteristike proizvoda znatno su poboljšane. Kao posljedica, silikatno-silikonske žbuke pružaju znatno veću učinkovitost u usporedbi s osnovnim tehnologijama koje se koriste kod završnih žbuka.

Koje su prednosti mašine za miješanje boja s obzirom na prošlost?
Trendove mašina za miješanje boja počeli smo pratiti posljednjih nekoliko godina. i tek sad vidimo koliko su potrebne u današnjem dinamičnom poslovanju. U prošlosti smo dugo čekali između svakog procesa upita, dogovora, narudžbe, slanja, isporuke. I taj proces je trajao nekada i do 15 dana. Danas, uz mašine za miješanje boja, uslugu pružamo odmah na mjestu. Dobili smo na brzini, inovaciji usluge – na obostrano zadovoljstvo i nas majstora i naših kupaca. U Ceresit centrima za miješanje žbuka i boja za fasadu, silikatno-silikonska boja može se tonirati u neograničenom broju boja, kupac odmah vidi na ispisu konačnu boju i cijeli proces od upita, narudžbe, isporuke traje 7 dana.

Pročitajte više od Colours of Nature Ceresit bojama

Klasičnim miješanjem boja nije uvijek moguće dobiti određeni ton zbog nedostatka veziva u boji. Važno je naglasiti kako je miješanje boja kompjuterski upravljan postupak koji omogućava veliku preciznost u određivanju i dobivanju traženog tona. Posebnost centara za miješanje boja je u reprodukciji tona identičnog onome kojeg kupac odabere. Pri opremanju prostora boje imaju važnu ulogu, one stvaraju prvi dojam o prostoru ili predmetu kada ga opazimo. S njima lako popravimo oblik i manjkavosti prostora te postižemo iznimne vizualne estetske efekte. Stoga, savjet stručnjaka iz merlincompany d.o.o. jest da si uzmete ipak vremena za odabir završne žbuke. Fasada nije sustav različitih materijala samo za dekorativnu ulogu, već i zaštitnu. Smisao je da se Vaš objekt savršeno uklopi u okolinu i postane dio nje.

HENKEL CROATIA d.o.o.
HENKEL CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Dostava prema dogovoru s Vašim komercijalnim zastupnikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi