Jedna od mnogih prednosti ISO SPAN drvobetonskih oplatno-izolacijskih blokova (www.isospan.eu) je i mogućnost gradnje, odnosno betoniranja zida, na nižim temperaturama, a uz posebne mjere pripreme betona radovi su mogući čak i na vanjskim temperaturama ispod nule.

Kod niskih temperatura javlja se pitanje ugradnje betona bez opasnosti da se svježi beton ohladi ispod točke ledišta, u suprotnome bi beton izgubio svoja mehanička svojstva. Pri radu na niskim temperaturama treba uzeti u obzir temperaturu okolnog zraka, temperaturu betona i izolacijske karakteristike medija u koji se beton ugrađuje (oplate).

Pravilno njegovan beton treba sukladno normama i propisima održavati na temperaturi od 5°C ili višoj, te ovu i višu temperaturu čuvati što dulje vremena kako bi beton postigao traženu čvrstoću.

U ISO SPAN blokovima se beton nakon ugradnje nalazi dobro zaštićen u toplom drvobetonskom omotaču koji ga štiti od smrzavanja.

Materijal drvobetonskog bloka je zbog velikih pora i zračnog prostora u njima također otporan na niske temperature. Kod eventualnog smrzavanja vode u porama, omogućeno je širenje leda i time izbjegnuto oštećenje materijala.

Također, zbog mineralizirane i cementom obavijene drvene komponente drvobetonskih blokova nema kapilarnog upijanja vlage, čime je omogućeno njihovo vrlo brzo isušivanje. 

ISO SPAN Baustoffwerk Gmbh
ISO SPAN Baustoffwerk Gmbh
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi