Princip rada rekuperatora PRANA bazira se na dovodu čistog zraka koji se uzima izvana i istodobnom izbacivanju ustaljenog zrak iz prostorije (poput dima, mirisa, CO2, radona itd.).

U rekuperatorima PRANA nalazi se izmjenjivač visoke učinkovitosti koji preuzima toplinu zraka koji se izbacuje van i prenosi ju na čisti dolazni zrak. Protoci izlaznog i ulaznog zraka su odvojeni, a jedini radi u oba smjera istovremeno. Tihi rad i jednostavno održavanje velika su prednost.

Decentralizirani sustav ventilacije

Decentralizirani sustav ventilacije znači da svaka prostorija ima svoj PRANA uređaj. Prednost toga u odnosu na centralni sustav ventilacije, je taj što se PRANA uređaji mogu ugrađivati i kod renovacije i kod novogradnje, dok se centralni sustav ventilacije ne može naknadno ugrađivati.

U režimu AUTO, rekuperator PRANA (modeli ErP PRO) samostalno upravlja ventilacijom bez intervencije korisnika, koristeći informacije dobivene od senzora zraka.

Karakteristike PRANA uređaja

Odabir proizvoda PRANA kao sustav pročišćavanja, osigurati ćete vašem domu ili radnom okruženju zdrav zrak bez toksičnih mikroorganizama. Ugradnja je jednostavna i brza, uređaji su kompaktnih dimenzija, skriveni u zidu sa samo vidljivim terminalima na vanjskoj i unutrašnjoj strani zida.

PRANA rekuperatori zahvaljujući visokoj učinkovitosti izmjenjivača topline do 96%, omogućavaju značajno smanjenje troškova zagrijavanja prostora zimi i hlađenja ljeti. Putem mobilne aplikacije, preko senzora u PRANA uređajima, možete pratiti podatke o kvaliteti zraka u prostoriji (4 senzora temperature na ulazu i izlazu, vlage, atmosferskog tlaka, CO2eq te senzor kakvoće zraka VOC).

Zdravstveno ispravan zrak

Glavna komparativna prednost PRANA rekuperatora je bakreni izmjenjivač topline koji jamči pročišćavanje zraka i zaštitu od štetnih mikroorganizama jer je bakar prirodni dezinficijens. Bakar u rekuperatoru stvara okruženje koje omogućuje dezinfekciju zraka, tako da virusi, bakterije i mikrobi gube svoju održivost.


Prana ne samo da prozračuje prostor, nego pruža i kvalitetan zrak.

Sprječava pojavu plijesni

PRANA rekuperatori osiguravaju čisti i svježi zrak optimalne vlažnosti čime se rješavaju problemi prekomjerne vlage koja uzrokuje plijesan u zatvorenom prostoru. Patentirani sustav čišćenja s ciklonskom tehnologijom prisutan u uređajima PRANA vrši funkciju pročišćavanja: dolazni protok zraka rotira se centrifugalnom silom i preusmjeravanjem puta omogućuje prašini da se odvoji od zraka.

Rekuperator je energetski učinkovito rješenje za prozračivanje koji se preporučuje za upotrebu u stambenim i administrativnim prostorima: stanovima, kućama, kabinama, uredima, učionicama, vrtićima i medicinskim prostorima.

FROH d.o.o.
FROH d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi