Ovaj spomenik kulture nulte kategorije iz 18. stoljeća nalazi se u samom centru Zadra uz zidine i Trg Tri Bunara. Prvotna namjena bila je skladište za vojnu flotu, a nakon što je obnovljen od bombardiranja u drugom svjetskom ratu, više puta je mijenjao namjene. Od izložbenog do trgovačkog prostora.

U ljeto 2005. Arsenal otvara svoja vrata kao Multimedijski centar čime znatno obogaćuje Zadar i Hrvatsku za jedan respektabilan prostor. Na 1.500 metara kvadratnih funkcionalnog prostora, opasanog u kamene zidove današnje izdanje ostavlja bez daha svakoga tko u njega uđe.

Arhitekta Ante Androvič uspio je ovim projektom zadržati netaknut spomenički prostor, a opet mu udahnuti moderni život i time stvoriti savršen spoj povijesti, kulture i moderne arhitekture.

Upravo zbog vrlo neobičnog i upečatljivog vizualnog identiteta ovog prostora, fascinantna njegova sposobnost prilagodbe s obzirom na namjenu. Naime u svojoj sada već sedmogodišnjoj karijeri, u Arsenalu se odvio čitav niz zabavnih, privatnih, poslovnih i kulturnih događanja, a ono što fascinira je nevjerojatna sposobnost prilagodbe prostora s obzirom na svrhu.

Za svaki od navedenih događanja, scenografijom, rasvjetom i detaljima prostor se mijenja do neprepoznatljivosti, ali svojom posebnošću, svaki od navedenih događanja kao da diže na jedan veći nivo pa nije ni čudno da su svoje konferencije upravo u Arsenalu organizirali neki od svjetski poznatih brandova.

Autor: webgradnja.hr

Fotogalerija (11)

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi