Čeka li vas popravak i bušenje drvenih dijelova pokućstva nemojte očajavati. Uz nekoliko savjeta i smjernica jednostavno ćete obaviti ovaj zadatak.

Trebate li popraviti pukotine na vratima, prozorskim okvirima, spojnicama, prozorskim daskama ili nečem sličnom možete upotrijebiti kit za drvo u odgovarajućoj boji. S njime možete popuniti pukotine koje nisu veće od dva centimetra. Popravke takvog tipa najbolje je napraviti prije nego što ionako krećete u preuređenje, na primjer, lakiranje ili bojenje odgovarajućih drvenih dijelova.

Prije nego što krenete popravljati i bušiti drvene dijelove pokućstva dobro očistite mjesto oštećenja i obavezno uklonite sve dijelove koji su se odlomili. Pukotinu trebate napuniti kitom za drvo, a ako su rupe veće napravite to dvaput. Pritom koristite malu lopaticu, a na ruke stavite rukavice za jednokratnu upotrebu. Uzmite u obzir da smjesa za punjenje malo prelazi preko ruba pukotine.

Pustite kit da se osuši i stvrdne tijekom noći. Idući dan izbrusite površinu i to najprije grubim, a nakon toga mekim brusnim papirom. Nakon ovog postupka pukotina se više neće vidjeti.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi