Dizajn i konstrukcija SemiQ polupodzemnih kontejnera rezultat su vlastitog razvoja češke tvrtke Elkoplast, koji ne uzima u obzir samo estetiku proizvoda, već i ergonomiju – kako za korisnike, građane tako i za radnike komunalnih poduzeća koji rukuju kontejnerima prilikom pražnjenja!

Polupodzemni kontejneri su se već dokazali kao dobro rješenje za učinkovito iskorištavanje prostora na mjestima gdje se skuplja otpad.

Estetski su prihvatljiviji od kanti i bilo kojeg pokretnog kontejnera, sprječavaju rasipanje otpada ili njegovo raznošenje vjetrom, curenje sadržaja te širenje neugodnih mirisa.

Zbog povećanog stvaranja otpada i sve strožih zahtjeva glede njegovog zbrinjavanja te sortiranja za daljnju obradu i reciklažu, potrebno je postupno povećavati kapacitete spremnika na mjestima predviđenim za prikupljanje otpada.

Ona se često nalaze na lokacijama gdje je svaki kvadratni metar prostora bitan, pa se polupodzemni kontejneri nameću kao idealno rješenje za učinkovito iskorištavanje prostora na mjestima gdje se skuplja otpad.

Istovremeno se poboljšava prostorna estetika i čistoća neposrednog okruženja mjesta na kojem se skuplja otpad. Polupodzemni kontejneri se mogu koristiti i na udaljenim lokacijama, jer njihov veliki kapacitet produžava intervale skupljanja otpada i smanjuje troškove odvoza.

Tvrtka Gradatin iz Sesveta u svom širokom asortimanu proizvoda, vozila i nadogradnji za gospodarenje te manipulaciju otpadom ima, između ostalog, i program polupodzemnih kontejnera SemiQ proizvođača Elkoplast iz Češke.

SemiQ spremnici su prikladni za odvojeno prikupljanje reciklabilnih vrsta otpada – stakla, papira, plastike, tekstila, metala, ali i biootpada te miješanog komunalnog otpada. Na raspolaganju su tri tipa gornjeg pokrova kontejnera, s jednim ili dva poklopca, odnosno s otpadomjerom ili bubnjem.

Ovisno o namjeni, kupac može specificirati okrugle otvore za punjenje promjera 165, 180 ili 500 mm te pravokutne otvore dimenzija 200 × 250 ili 200 × 420 mm. SemiQ polupodzemni kontejneri se mogu prazniti u kontejnere velikog kapaciteta, za manipulaciju autopodizačima, kao i u komunalna vozila sa sustavom za zbijanje otpada, pod uvjetom da imaju ugrađen i hidraulični kran.

Prema želji naručitelja mogu biti opremljeni sustavom za podizanje i pražnjenje koji podrazumijeva jednu kuku, dvostruku kuku ili Kinshofer sistem.

GRADATIN d.o.o.
GRADATIN d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja na području cijele Hrvatske, BIH, Srbije, Makedonije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi