Polaganje gresporculanskih pločica ljepilom ADESILEX P9 u kupaonicama luksuznih soba Garden Suites Park (lijevo) i fugiranje masom KERACOLOR FF u kupaonici jedne od vila u zoni Villas Park (desno).

Gotovo u samom središtu grada Poreča, svega nekoliko minuta od plaže, smjestio se Park Resort, komadić zelenog raja u kojem se nalaze luksuzni hotel, vile i apartmani okruženi uređenim vrtovima i parkovima te sportskim terenima i igralištima za djecu.

Sredinom srpnja ove godine Plava Laguna primila je prve goste u temeljito obnovljeni Park Resort, što je u novijoj povijesti najznačajnija investicija jedne od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

Park Resort čine Hotel Park, koji je najvećim dijelom srušen te iz temelja ponovno izgrađen, Garden Suites Park, Villas Park i Apartments Park. Realizacija ove najveće investicije Plave Lagune u 2018. godini obuhvatila je i izgradnju centralnog bazenskog kompleksa kojim je Park Resort postao prava turistička oaza okružena bazenima i vodenim atrakcijama.

KERAMIČARSKI RADOVI

S obzirom na stanje starog Hotela Laguna Park nasuprot modernim zahtjevima u hotelijerstvu, investitor se odlučio za gotovo potpuno uklanjanje postojeće zgrade i izgradnju nove na istom mjestu prema pravilima održive gradnje.


Završni izgled kupaonica u Garden Suites Park i Apartmanu Park.

U projektu je sudjelovao i Mapei s tehnološkim rješenjima za polaganje keramičkih pločica na balkonima i u kupaonicama hotela, kao i pri obnovi dijela Resorta koji čine komforne sobe Garden Suites s prostranim balkonima i terasama u blizini hotela i plaže.

Cjelovita adaptacija izvedena je i u Apartmanima Park koji su udaljeni svega par koraka od plaže, a u kojima su također korištena Mapei rješenja za polaganje keramičkih pločica, fugiranje i brtvljenje.

LIJEPLJENJE I FUGIRANJE PLOČICA

Prije polaganja keramičkih pločica u kupaonicama i na terasama soba izvedeni su novi estrisi i potrebna izravnavanja te polimer-cementna hidroizolacija. Lijepljenje keramičkih pločica na podovima i zidovima unutarnjih prostora izvedeno je ljepilom ADESILEX P9, dok su podne pločice od porculaniziranog gresa na terasama lijepljene KERAFLEX-om.

Oba ljepila klasificirana su prema normi EN 12004 kao C2TE, poboljšana cementna ljepila s produljenim otvorenim vremenom, bez klizanja na vertikalnim površinama. Fugiranje je izvedeno cementnom masom KERACOLOR FF, dok su dilatacije i spojevi podova i zidova zapunjeni čistom silikonskom masom MAPESIL AC.

Park Resort sa svim svojim sadržajima, čistim morem, dječjim igralištima, sportskom ponudom, restoranima, barovima, trgovinama i šetnicom koja vodi do centra Poreča postao je privlačna turistička oaza.


Završni izgled kupaonica u Garden Suites Park i Apartmanu Park.

Mapei je pri realizaciji ovog projekta u dogovoru s glavnim izvođačem i kooperantima ponudio optimalne materijale za lijepljenje gresporculanskih pločica, a zahvaljujući širokoj paleti Mapei boja, fuge i dilatacije usklađene su s bojom pločica.

TEHNIČKI PODACI
  • Park Resort Plava Laguna, Poreč
  • Investitor: Plava Laguna d.d., Poreč
  • Glavni izvođač: Kamgrad d.o.o., Zagreb
  • Izvođači keramičarskih radova: Dragić d.o.o., Đakovo, Lateramen d.o.o., Žiškovec, Keramika Friščić d.o.o., Prelog
  • Mapei distributer: Omgra d.o.o., Omišalj
  • Mapei distributer: Severin Čamdžić i Darko Žilić
PROIZVODI MAPEI
  • Polaganje keramičkih pločica: Adesilex P9, Kerafl ex, Keracolor FF, Mapesil AC

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi