Priuštite si zasluženi odmor i preuredite vašu spavaću sobu u mirnu oazu.

Otprilike jednu trećinu dana provodimo u spavaćim sobama, stoga se svakako isplati uložiti malo truda kako biste od obične sobe napravili pravu malu oazu mira.

Spavaća soba je soba koja mora biti jednostavna i funkcionalna te mora stvarati osjećaje smirenosti, opuštenosti i topline. Zato prilikom uređenja spavaće sobe treba voditi računa ne samo o boji zidova i rasporedu namještaja nego i o mnogim drugim sitnim detaljima koji će stvoriti ugodnu atmosferu.

Koristite tople, prirodne materijale

Drvo, ratan i vuna stvaraju posebnu ugodu bez obzira na prostor koji se njima uređuje. Izbjegavajte korištenje metala i plastike, barem na velikim elementima, jer će soba djelovati hladno. Dakle, prilikom uređenja svakako nabavite neki drveni stolić, udobnu drvenu fotelju i zanimljive vunene jastuke.

Odaberite mekane tepihe svijetlih boja

Možete li zamisliti situaciju u kojoj se ustajete svako jutro i stajete na grub i istrošen tepih? Vrijeme je da ga zamijenite novim i mekanim tepihom svijetlih boja. Osim što ćete se osjećati bolje, i vaša se soba djelovati puno ugodnije.

Umjesto velikih lustera nabavite manje lampe

Na nekoliko mjesta u spavaćoj sobi postavite manje svjetiljke, kako biste izišli iz okvira „uobičajene“ spavaće sobe i unijeli dašak topline i elegancije. Možete kombinirati žarulje različite svjetlosti te tako imate dodatne mogućnosti kombiniranja.

Dodajte nekoliko biljaka

Obogatite spavaću sobu s par biljčica jednostavnih za održavanje. To mogu biti razni sukulenti, kaktusi, orhideje ili bilo koje drugo cvijeće za koje znate da se jednostavno održava.

Ne zaboravite na zavjese i sjenila

Zavjese ne samo da osiguravaju zaštitu od sunca nego i pridonose posebnoj atmosferi. Rolo zavjese koriste se kao zaštita od sunčeve svjetlosti. Rolo zavjese idealan su estetski nadomjestak za svaki prostor. S obzirom na to da dolaze u raznim bojama i dizajnima, zasigurno ćete pronaći neku koja će odgovarati vašim zahtjevima. Rolo zavjese mogu se ugraditi i s vanjske i s unutarnje strane stakla. Izrađene su tako da blokiraju sunčevu svjetlost, ali i toplinu od ulaska u unutarnji prostor.

Rolo zavjese dolaze u različitim dimenzijama. Točnije, one se moraju prilagoditi dimenzijama vašeg prostora u koji se ugrađuju. Njihovo upravljanje moguće je pomoću opruge, lanca ili daljinskog upravljača. Velika prednost ovakvih zavjesa je postojanje mogućnosti za ugradnju španera s bočnim vođenjem. Točnije, u slučaju da je zavjesa montirana na prozor ili na vrata, prilikom svakog otvaranja prozora odnosno vrata zavjesa će ostati prislonjena uz otvor.

U zadnje su vrijeme osobito popularne rolo zavjese od bambusa koje se jednostavno postavljaju i još jednostavnije održavaju.

Još je jedna vrsta zavjesa/sjenila prikladna za spavaću sobu. Riječ je o trakastim zavjesama. Praktične su i jednostavne te svaki prostor čine jedinstvenim. Važno je spomenuti da su materijali koji su se koristili za njihovu izradi otporni na sunčevu svjetlost, tako da ni s vremenom neće promijeniti boju i tako narušiti uređenje doma.

Sve ove i slične proizvode potražite na stranici idealno.ba.

Sponzorirani članak

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi