Centar Podravsko sunce u Koprivnici, moderno i suvremeno opremljeno zdanje, otvoren je 2003. godine. Pruža usluge odgoja i obrazovanja te rehabilitacijske i radne programe kao podrška djeci, mladima i odraslima s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju, a cilj je razvoj njihovih sposobnosti i vještina.

Centar danas ima 122 polaznika raspoređenih u skupinu predškolskog programa, osam razreda osnovnog obrazovanja, šest skupina za rehabilitaciju djece i mladih sa znatno sniženim intelektualnim sposobnostima te jednu skupinu za radno-proizvodne aktivnosti.

U okviru rehabilitacije u specijaliziranim kabinetima provodi se i logoterapija, program poticanja senzorne integracije te kineziterapija. O mladima se brine 43 djelatnika s vizijom da u suradnji s roditeljima i lokalnom zajednicom osposobe polaznike kako bi u svakoj životnoj dobi ostvarili svoj puni potencijal i osigurali svoje mjesto u društvu.

Obrada atike prije ostavljanja sintetičke FPO folije

Sveobuhvatna sanacija krova

Sanacija krovišta zgrade izvodila se u dvije faze. U prvoj fazi 2019. godine saniran je veći dio krova s kupolom koji je najviše prokišnjavao. U drugoj fazi, koja je uslijedila ove godine, saniran je dio krova iznad prostorija udruga i dvorane. Krov se trebao sanirati do početka školske godine, a ljetni mjeseci bili su idealni za radove kako se ne bi ometao rad korisnika prostora.

Projektom sanacije definirana je sintetička FPO folija zbog svojih odličnih mehaničkih karakteristika i dugotrajnosti. Odjel tehnike Mapei Croatia predložio je MAPEPLAN T M 15 koji se primjenjuje kao završni sloj na ravnim krovovima i mehanički se pričvršćuje.

Polaganje MAPEPLAN T profila uz rub atike

Ova FPO folija otporna je na UV zrake i može biti izložena svim vremenskim uvjetima. Osim toga, može se ugraditi i pod blagim nagibom, što je i bio zahtjev projekta s obzirom na to da se radilo o dvostrešnom krovu. FPO FOLIJOM Najprije je uklonjena postojeća sintetička folija nakon čega je postavljena nova termoizolacija od kamene vune.

Na vrhovima zabatnih zidova postavljeni su paneli od OSB ploča debljine 18 mm kao podloga za izvođenje hidroizolacije. Nakon toga uslijedilo je polaganje termički obrađenog polipropilenskog geotekstila od 300 g. Uz rubove atike postavljen je kaširani TPO lim u obliku „L“ profila na koji je završno zavarena sintetička folija.

MAPEPLAN T 15 slobodno je položen, a rubovi su mehanički pričvršćeni kako bi se spriječilo odizanje folije uslijed djelovanja vjetra. Preklopi folija bili su 10 cm, a međusobno su vareni pri temperaturi od 420°C. S obzirom na lokaciju objekta i podneblje u kojem se nalazi, po završetku radova postavljeni su snjegobrani uz rub krova. Snjegobrane su činile dvije uzdužne kružne metalne cijevi (završno plastificirane u bijeloj boji), koje su postavljene na tipske nosače montirane na krovnu FPO foliju na razmaku od 50 cm.

Varenje sintetičke FPO folije MAPEPLAN T M 15 samohodnim uređajem za
varenje

Prvi red snjegobrana stavljen je na cca 100 cm od žlijeba, a drugi cca 300 cm od prvog reda. Osim krovišta i oluka u Podravskom suncu sanirana je i vlaga na zidovima koja je nastala kao posljedica dugogodišnjeg prokišnjavanja. Ljetnom obnovom centra djeca, mladi i odrasli dobili su siguran i ugodan prostor u kojem će se moći i dalje nesmetano razvijati kako bi što uspješnije funkcionirali. 

Polaganje snjegobrana

Mehaničko pričvršćenje na mjestima preklopa

TEHNIČKI PODACI

  • Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, Koprivnica
  • Vrijeme izvođenja radova: kolovoz 2022. godine
  • Investitor: Grad Koprivnica
  • Glavni izvođač radova: SDS gradnja d.o.o., Reka
  • Izvođač radova: Spe-ing d.o.o., Čakovec
  • Voditelj gradilišta: Dejan Šestak
  • Mapei koordinatori: Fausto Ferlin, dipl. ing. građ., Tomislav Štorga

PROIZVODI MAPEI

  • Hidroizolacija krova: Mapeplan T M 15, Mapeplan T lim

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi