Decathlon je globalni lanac trgovina sportske opreme iz Francuske s prodavaonicama diljem svijeta. U zagrebačkom trgovačkom centru King Cross na Jankomiru u studenom 2014. otvoren je prvi Decathlon u Hrvatskoj površine 3 500 m2 koji je bilo potrebno adaptirati i prilagoditi.

Stanje postojeće podloge bilo je uglavnom zadovoljavajuće, no na nekim mjestima bilo ju je potrebno sanirati kako bi se dobila ravna površina. Površina je najprije premazana čistim MAPEFLOOR-om I 910 za poboljšanje prionjivosti, koji je zatim pomiješan s kvarcnim pijeskom QUARTZ 1,9 kako bi se dobila smjesa epoksidnog morta odličnih svojstava.

S obzirom na postojeće stanje podloge temeljni sloj bilo je potrebno i dodatno ojačati. Stoga je u temeljni premaz PRIMER SN ugrađena mrežica MAPENET 150. Nakon ugradnje prvog sloja PRIMER-a SN i ojačanja drugi sloj je, dok je još bio svjež, posut kvarcnim pijeskom QUARTZ 0,5 radi bolje prionjivosti sljedećih slojeva. Nakon nanošenja temeljnog premaza pristupilo se ugradnji nosivog sloja Mapefl oor sustava 33. MAPEFLOOR I 300 SL toniran je MAPECOLOR PASTOM te ugrađen u debljini od 3 mm.

Dilatacijske su reške zapunjene jednokomponentnim poliuretanskim brtvilom MAPEFLEX PU 45. Kao završni zaštitni premaz odabran je MAPEFLOOR FINISH 58 W, mat završnog efekta. MAPEFLOOR FINISH 58 W lagano se nanosi, ne žuti, nema neugodan miris te ostavlja jednoličan mat izgled površine. Dostupan je u transparentnoj i obojanoj opciji.

TEHNIČKI PODACI

Vrijeme izvođenja radova: kolovoz 2014. godine
Investitor: Degi Jankomir d.o.o., Zagreb
Izvođač: Konstruktor d.o.o.
Izvođač industrijskih podova: Visio d.o.o., Osijek
Projektant: Abwd d.o.o., Zagreb
Nadzor: Abwd d.o.o., Zagreb
Mapei koordinator: Nenad Karalija

PROIZVODI MAPEI

Mapefloor I 910, Quartz, Mapenet 150, Primer SN, Mapefl oor I 300 SL, Mapecolor Paste, Mapefloor Finish 58 W, Mapeflex PU 45

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi