U samom centru prekrasnog grada Glyfade, na grčkoj obali nedaleko od Atene otvoren je novi talijanski restoran A mano. U vrijeme njegove gradnje investitor je zatražio izradu „prošaranog" poda otpornog na habanje na cementnoj osnovi. Postojeći pod na kojem su bile keramičke pločice popravljen je na nekim mjestima, a zatim je mehanički izbrušen prije nanošenja epoksidnog temeljnog premaza PRIMER SN, koji je pomiješan s kvarcnim pijeskom QUARTZ 0,5 i nanesen u dva sloja.

U prvi sloj temeljnog premaza umetnuta je mrežica od staklenih vlakana MAPENET 150. Potom je kvarcni pijesak posut po površini tehnikom „svježe na svježe". Dan nakon nanošenja temeljnog premaza kvarcni pijesak uklonjen je usisavanjem te je izvedeno lagano brušenje cijele površine. Tada je pomoću gletera nanesen prvi sloj jednokomponentne cementne pastozne mase ULTRATOP LOFT F koja je obojena dodavanjem ULTRATOP COLOR PASTE. Sutradan je prvi sloj pobrušen nakon čega je nanesen sloj pastozne mase ULTRATOP LOFT W, koja je također obojana ULTRATOP COLOR PASTOM.

Posljednjeg dana, nakon brušenja zadnjeg sloja, nanesen je poliuretanski završni premaz MAPEFLOOR FINISH 50 N. Dvokomponentni poliuretanski završni premaz u vodenoj disperziji MAPEFLOOR FINISH 52 W, koji ne žuti, a namijenjen je za zaštitu od prašine i ulja, nanesen je kako bi se postigao mat efekt.

TEHNIČKI PODACI

Godina izgradnje: 2015. godina
Vrijeme izvođenja radova: 2015. godina
Investitor: A Mano Restaurant
Izvođač radova: Animo Chatziathanasiou Mathaios
Mapei koordinatori: Evangelos Chouliaras, Panayiotis Rerras (Mapei Hellas)
Fotografije: George Stathopoulos

PROIZVODI MAPEI

Mapefl oor Finish 50N, Mapefl oor Finish 52 W, Mapenet 150, Primer SN, Quarzo 0,5,
Ultratop Color Paste, Ultratop Loft F, Ultratop

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi