Dvoumite li se oko odabira materijala za pod svakako razmislite o plutu, prirodnom proizvodu sačinjenom od kore hrasta plutnjaka. Zašto pluto? Prednosti su brojne, na primjer, postojanost, pruža toplinu za noge, pridonosi smanjenju buke i jednostavno ga je čistiti. Podne obloge od pluta su lakirane zbog čega se mogu samo usisati ili pomesti. Ako ih želite prebrisati s krpom tada imajte na umu da bude lagano vlažna jer će previše vode rezultirati bubrenjem poda. Nastojite izbjeći sredstva namijenjena održavanju parketa jer mogu uništiti zaštitni sloj koji se nalazi na plutu.

Dogodi li vam se da slučajno prolijete tekućinu po podu pokupite je što prije jer će nabubriti ako ju pluto upije i na podu može ostati mrlja. Teško je ukloniti stare mrlje, a najbolji način je topla voda sa sredstvom za pranje posuđa. Ako to ne bude dovoljno nabavite posebno sredstvo za održavanje podova od pluta.

Kada je u pitanju estetika pluto i tu ima svoje prednosti, lijepo izgleda u prostoru i ovisno o stilu uređenja može se odlično uklopiti uz ostatak interijera.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi