Pokrajina Bozen suočila se s rastućom turističkom potražnjom i potrebom za izgradnjom tri planinska doma i obnovom njih 22, za što su izdvojili 10 milijuna eura.

Natječaj je održan 2013. godine, a rad tvrtke Stifter + Bachmann pobijedio je usprkos podijeljenim mišljenjima. Gradnja je započela u lipnju 2016. godine te je, zahvaljujući užurbanom tempu, planinski dom Sasso Nero otvoren u lipnju 2018. godine. Veliko uzbuđenje vladalo je i u arhitektonsko-građevinskim krugovima i među planinarima.

VELUX krovni prozori nametnuli su se kao prvi izbor s obzirom na činjenicu da u ovoj građevini nema podjele između fasade i krova – sve je jedan veliki krov. Većina krovova na kućama u selu napravljena je tako, s VELUX krovnim prozorima, što je radnicima olakšalo njihovu izvedbu. Velika trostrana staklena stijena, koja se nalazi u prizemlju, usklađena je s VELUX krovnim prozorima ugrađenima na ostalim dijelovima doma. Upravo te značajke pridonose uklapanju kuće u krajolik, što je i bio jedan od glavnih ciljeva arhitekata.

Pojedinosti o projektu

  • Projekt: Planinarski domovi
  • Lokacija: Pokrajina Bozen / Bolzano, Italija
  • Arhitekt: Stifter + Bachmann
  • Godina: 2015.
  • Tip krova: Kosi krov

Pročitajte više o ovom projektu, pogledajte fotografije i tlocrt u pdf-u te proizvode koji su korišteni!

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi