PHYN LLC – Sigurnost i ekonomičnost

Novi zajednički pothvat između grupe Uponor i Belkin International nastoji donijeti na tržište pametne tehnologije koje poboljšavaju potrošnju vode u kućama i zgradama. Nova tvrtka Phyn LLC, razvijat će inteligentne vodene sustave koji štite zgrade od curenja i oštećenja te pomažu u očuvanju najvažnijeg prirodnog resursa u svijetu – vode.

Phyn će se usredotočiti na naprednu tehnologiju koja prati i predviđa vodene sustave u zgradama. Cilj je učiniti zgrade sigurnijim dok istodobno smanjuju troškove i potrošnju vode. Da bi se to postiglo Phyn LLC se oslanja na ujedinjeno znanje Uponora, svjetskog dobavljača održivih vodovodnih i unutarnjih klimatskih rješenja, te Belkin International, globalnog lider u tehnologiji potrošača i Interneta stvari.

"Ovaj zajednički pothvat je prilika da Uponor proširi svoju stručnost na području sigurne i higijenske isporuke vode. Zaštita vode će dobiti važnost kako se naše društvo priprema za budućnost. Po prvi put, pametna kućna tehnologija pomoću Interneta stvari će omogućiti inteligentno praćenje i zaštitu naše vodoopskrbe", rekao je Jan Peter Tewes, izvršni potpredsjednik Building Solutions Europe na Uponoru.

Istraživanja i razvoj – budućnost mjerenja potrošnje vode

U prošlosti je Uponor mnogo uložio u istraživanje i razvoj higijenskih sustava pitke vode. Nedavno pokrenut Smatrix Aqua PLUS sustav nadopunjuje široki spektar rješenja za pitku vodu tvrtke nudeći kompaktne stanice za ispiranje vode i omogućuje kontinuirano praćenje vodnog sustava zgrade. To se postiže pomoću fleksibilnih temperaturnih senzora koji emitiraju upozorenja putem internetskog portala kada su ugrožene razine higijene.

U budućnosti će također biti moguće mjeriti kvalitetu vode pomoću on-line mreže. Početkom ove godine Uponor je preuzeo finsku tvrtku UWater Oy koja trenutno razvija senzore koji prepoznaju prisutnost čestica i klica u vodi. Na temelju toga će se razviti sustav ranog otkrivanja kontaminacije. Uponor kontinuirano proširuje svoju stručnost u području pitke vode te zajedno sa svojim partnerima razvijaju nove tehnologije. Nadziranje kvalitete vode i povezivanje Internet Stvari s inteligentnim nadzorom i kontrolom put su u sigurnu budućnost.

Ekonomična upotreba vodnih resursa

Inteligentni vodeni senzori i pametne tehnologije razvijene od strane Phyna transformirat će način na koji potrošači koriste vodu. Sustavi ranog upozoravanja koristit će vlasnicima kuće i osiguravajućim društvima tako što umanjuju štetu i propuste, smanjuju otpad vode i štedi novac. Inženjeri i tehničari pri planiranju i instaliranju novih sustava imat će pristup neprocjenjivim podacima koji im daju uvid u uporabu vode.

Pitka voda je najvažniji element života. Osiguravanje da se ostane u higijenski savršenom stanju – od priključka glavnog voda do izlaza – odgovornost je planera, vodoinstalatera i menadžera. Legionarska bolest je najčešća bolest povezana s vodom, iako je snažno podcijenjena i nedovoljno prijavljena u Europi. Upravo zato Uponor zajedno sa svojim partnerima čini sve kako bi razvili najsuvremenije i najbolje inovativne sustave i tehnologije koje će pratiti potrošnju i kvalitetu vode.

Izvor: UPONOR

UPONOR
UPONOR
Internet adresa

Društvene mreže

Predstavljanje, promocija, trehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi