Tvrtka Penetra je ovlašteni PENETRON distributer u Hrvatskoj. Osnovne djelatnosti tvrtke Penetra su distribucija, marketing i tehnička podrška kupcima od kojih se ističe zastupanje stranih kompanija s naprednim tehnologijama u građevinskoj industriji.

PENETRON razvija i proizvodi proizvode visoke kvalitete za primjenu prilikom hidroizolacije, zaštite i popravaka betona. Prilagodljivost i učinkovitost PENETRON sustava, prikazane su u širokom spektru kritičnih aplikacija, uključujući nuklearne reaktore, kemijska postrojenja i tunele za masovni transport.

Sustav PENETRON dokazano je učinkovit na brojnim velikim projektima širom svijeta, dok proizvodi drže najviši standard usklađenosti s okolišem i ekologijom.

PENETRON tehnologija rastućih kristala povećava trajnost, čvrstoću, ukupne performanse i vijek trajanja betona. Naši materijali za hidroizolaciju kombiniraju visokokvalitetne cemente, specijalni kvarcni pijesak i aktivne sastojke koji osiguravaju najučinkovitiji sustav za trajno smanjenje propusnosti i vodonepropusnost betona.

Znanje i iskustvo stečeno u proteklih 40 godina omogućili su PENETRON-u da ponudi široki spektar konkretnih rješenja, uključujući hidroizolaciju na bazi rastućih kristala, brtve radnih spojeva i tekuća brtvila. Tehnička izvrsnost proizvoda, obrazovan i pouzdan tim ljudi učinili su tvrtku vodećom u svijetu.


Stambeno-poslovna zgrada Ilica-Maričićeva, Zagreb: Pri izgradnji korišteni su PENETRON ADMIX kristalizirajući hidroizolacijski dodatak betonu te PENEBAR SW-55 bubrive trake u svim dijelovima konstrukcije – 3 podzemne etaže, poslovno prizemlje i 6 nadzemnih stambenih etaža.

PENETRON – Izvlačenje maksimuma iz vašeg betona

PENETRON kristalizirajući proizvodi sastoje se od različitih aktivnih zaštićenih kemijskih spojeva. Nanose se na površinu novih ili postojećih betonskih površina. Zamiješani samo s vodom i naneseni četkom, mistrijom ili pištoljem, oni štite i hidroizoliraju podzemne i nadzemne strukture, izložene čak i vrlo visokom hidrostatskom tlaku.

Preporučuje se za sve betonske strukture iznad i ispod zemlje, integralni je kristalizirajući hidroizolacijski materijal koji se nanosi površinski i sprječava prodor vode i vodom nošenih zagađivača, čak i pod visokim hidrostatskim tlakom.

PENETRON štiti beton od morske vode, otpadnih voda, agresivnih podzemnih voda i brojnih štetnih kemijskih otopina. Odobren je za uporabu u kontaktu s pitkom vodom, što ga čini pogodnim u strukturama za skladištenje vode, rezervoarima, postrojenjima za preradu vode, itd.

PENETRON ADMIX – Potpuna zaštita betona

Jednostavno ubačen tijekom pripreme betona, bez utjecaja klimatskih uvjeta, PENETRON ADMIX postaje sastavni dio betonske mase i djeluje neprekidno tokom čitavog životnog vijeka betona. Konstantno provjeravan i unapređivan, namijenjen je zaštiti betona i u najkritičnijem okruženju.

PENETRON ADMIX je u svijetu najefikasniji i najisplativiji aditiv za smanjenje propusnosti betona (P.R.A.H.), prema definiciji Američkog Instituta za Beton (ACI). Budući da je zaista P.R.A.H., osigurava potpunu zaštitu od propadanja betona izazvanu kemijskim utjecajima, ciklusima smrzavanja i odmrzavanja i korozijom, a sve u uvjetima visokog hidrostatičkog pritiska. Zamiješan prilikom pripreme betona, PENETRON ADMIX može značajno povećati izdržljivost betona i produžiti mu životni vijek.


DNA Camperdown Apartmani, Camperdown NJV, Australija: PENETRON ADMIX iskorišten je za tretman liftovskih okana, ogromnog rezervoara, podija i sve tri krovne ploče, kako bi se osigurala vodonepropusnost i produženi životni vijek betona. Na svim nastavcima betoniranja korišten je PENEBAR SW.

PENETRON ADMIX SB – Poboljšanje trajnosti betona

Kristalizirajući hidroizolacijski sustav u prahu koji se dodaje betonu. Ima istu tehnologiju kao PENETRON ADMIX, ali sa sposobnošću, zbog vodotopivog pakiranja, dodavanja izravno u kamion mikser (bez prethodnog miješanja s vodom). Također, sadrži i specijalnu kontrolnu boju (zelena) koja je indikator dovoljnog omjera materijala u betonu.

Kada se PENETRON ADMIX doda u beton, trajnim popunjavanjem mikropukotina, pora i kapilara dolazi do smanjenja propusnosti, čime se beton efikasno štiti od prodora vode i negativnih efekata, čak i pod visokim hidrostatskim tlakom.

PENECRETE MORTAR – Popravka pukotina i zaustavljanje vode

Kristalizirajuća cementna hidroizolacija i mort za popravke koji je idealan za popunjavanje pukotina i spojnica, za ispunu otvora za zatezanje oplate, popravku segregacija i ispunu šupljina.

PENECRETE MORTAR može se koristiti kao reparaturni malter samostalno, ili u kombinaciji s premazom PENETRON. Preporučuje se miješanje manjih količina morta u konzistenciji koja se može nanositi lopaticom.

PENEBAR SW-45 RAPID I SW-55 – Bubreća hidroizolacijska traka za nastavke betoniranja

Projektirana da spriječi prodor vode kroz spojeve dva betona, PENEBAR SW ("SWellable") je bubreća hidroizolacijska traka koja u kontaktu s vodom ekspandira I formira nepropusnu barijeru u samom sastavu.

Optimalna je nadogradnja prethodnih PVC i gumenih hidroizolacijskih traka, budući da ne zahtijeva specijalne dijelove, vezice, nosače ili varenje preklopa.

PENEBAR SW hidroizolacijske trake poboljšavaju performanse bilo kojeg hidroizolacijskog sustava sprječavajući prodor vode kroz sastav dva betona.

Sve naše trake projektirane su kako bi djelovale bilo kao samostalan proizvod, bilo u međudjelovanju sa drugim kristalizirajućim proizvodima iz PENETRON sustava.

Kad se koriste zajedno s PENETRON kristalizirajućim proizvodima, naše hidroizolacijske trake postaju integralni dio vrlo efikasnog hidroizolacijskog sustava – brzo i jeftino rješenje za vodonepropusne i dugotrajne betonske strukture.

PENEBAR SW – 45 Rapid – Bubriva traka koja se brzo širi pod utjecajem vode

Namijenjena za nepokretne nastavke u temeljima, pločama, obodnim zidovima i rezervoarima, PENEBAR SW – 45 Rapid je hidroizolacijska traka za nastavke betoniranja koja u dodiru s vodom vrlo brzo ekspandira.

PENEBAR SW-45 postavlja se na sve nepokretne spojnice kojima je neophodna zaštita od prodora vlage. Tipične primjene na projektu su: temeljne ploče, temelji, obodni zidovi, strukture za skladištenjetekućina, tuneli, cijevi, prodori, podvožnjaci, itd.

PENEBAR SW-55 – Prikladno za vlažne i kišne uvjete

PENEBAR SW-55 višenamjenska je traka za nastavke betoniranja koja u dodiru s vodom ekspandira na kontrolirani način.

PENEBAR SW-55 postavlja se na sve nepokretne spojnice kojima je neophodna zaštita od prodora vlage. Tipični projekti su: podzemne strukture, podrumi, prefabricirani paneli, tuneli, novi beton na stari, šahte, liftovska okna, obodni zidovi, rezervoari, betonske cijevi, parkirališta, itd.

PENETRA d.o.o.
PENETRA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost asortimana na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi