Obitelji Frisari dala je izgraditi ovu palaču 1500. godine, a u prvoj polovici 18. stoljeća prepustila ju je markizima Tupputi koji su je izmijenili i uredili. Obložena veličanstvenim kamenom podsjeća na poznatu fasadu palače Palazzo dei Diamanti u Ferrrari.

Radovi na palači Tupputi bili su važni za Mapei jer je ovdje prvi put korišten CONSOLIDANTE ETS 10, tekući proizvod već pripremljen za upotrebu na bazi tetraetil-ortosilikata u otapalu koji karakterizira velika moć prodiranja te izvrsna otpornost na lužine kao i na ultraljubičaste zrake.

Ovaj proizvod zadovoljio je i nadzor i restauratore, ali i izvođača radova. Nakon temeljitog čišćenja fasade pomoću stroja za pranje pod tlakom, zapunjavanje sljubnica izvedeno je bescementnom žbukom MAPEANTIQUE ALLETTAMENTO, koju je odabrao investitor zbog boje koja je identična izvornoj žbuci u fasadi.

Cijela površina potom je tretirana sredstvom CONSOLIDANTE ETS 10. Kako bi se postigao vodoodbojni efekt te poboljšala trajnost cjelokupnog zahvata, radovi su nastavljeni nanošenjem ANTIPLUVIOL-a W, sredstva na osnovi silana i siloksana.

Osim glavne površinske obrade fasada, u unutarnjim prostorima korištene su isušujuće žbuke MAPE-ANTIQUE INTONACO NHL, MAPE-ANTIQUE RINZAFFO i MAPE-ANTIQUE MC, dok su završno na zidove naneseni SILEXCOLOR PRIMER i SILEXCOLOR TONACHINO.

TEHNIČKI PODACI
  • Godina izgradnje: 15. – 17. stoljeće
  • Vrijeme izvođenja radova: 2015. godina
  • Investitor: Općina Bisceglie
  • Restauratorica: Agnese Sasso
  • Izvođač radova: Ge.Cos Srl.
  • Nadzor: Odjel za umjetnost i okoliš, Giuseppe Teseo, dipl. ing. arh.
  • Izvođač podopolagačkih radova: Edilcarbutti di Luigi Carbutti
  • Mapei koordinatori: Antonello Marcuccio, Giammario Dispoto, Davide Bandera (Mapei S.p.A.)
PROIZVODI MAPEI
  • Antipluviol W, Consolidante ETS 10, Mape-Antique Allettamento, Mape-Antique MC, Mape-Antique Intonaco NHL, Mape-Antique Rinzaffo, Silexcolor Primer, Silexcolor Tonachino

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi