Oprati bundu pomalo je zahtjevnije od pranja ostale odjeće. To biste trebali činiti barem jednom godišnje, a češće samo ako imate bundu bijele ili svijetle boje jer se lakše zaprlja.

Temperatura dozvoljenog pranja trebala bi pisati na etiketi unutar vaše bunde. U većini slučajeva ne preporučuje se pranje iznad 40°C. Na najnižoj dozvoljenoj temperaturi peru se jakne punjene perjem ili poliesterom, te vuneni kaputi koje stavljate na program za pranje osjetljive robe, pranje vune ili ih operete ručno.

Vunene kapute nije preporučljivo stavljati u sušilicu jer bi se mogli skupiti i njih je dobro oprati dva puta u sezoni nošenja. Imajte na umu da se na bunde i kapute koje nosite prenose parfemi i razna ulja s vaše kože. Uz bunde koje perete u sušilici stavite i teniske loptice ili posebne kuglice jer sprječavaju grudanje perja u jakni.

Bunde s umjetnim krznom također možete oprati u perilici, ali u programu osjetljive robe i nemojte koristiti sušilicu. Ako ne koristite sušilicu tada bunde nakon pranja dobro protresite i objesite na štrik.

Bunde uvijek možete odnijeti u kemijsku čistionicu, a pod obavezno ako na njima piše „dry clean only". U čistionice treba nositi i bunde od kože ili krzna.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi