Kućica na drvetu san je mnoge djece, ali i odraslih. Imate li prostora i volje za njezinu izradu zašto tu ideju ne biste pretočili u stvarnost?

Prvi korak je odabir prigodnog drveta. Pronađite starije drvo čvrstih grana koje se šire od 1,5 do 2 metra iznad tla. Grane drveta ne smiju biti trule, a poželjno je i da tlo ispod drveta nije pretvrdo.

Kako biste uspješno napravili kućicu na drvetu trebate je izrađivati prema mjeri stabla. Najprije izmjerite koliko prostora imate za gradnju kućice, te odredite duljinu potpornih greda.

Okvir ćete sastavljati na tlu, no prije toga grede odrežite. Okvir podignite na izabrano mjesto i dobro ga osigurajte prije nego što krenete s postavljanjem ljestvi, podnih dasaka i sigurnosnih prečki. Po potrebi, ispod greda stavite držače. Kako bi ljestve bile stabilne njihov vrh pomoću željeznih klinova smjestite u otvor za vrata unutar kojeg ćete učvrstiti matice.

Kod spajanja okvira trebate izbušiti po tri rupe u svakoj uspravnoj dasci, tako da su dvije iz jednog smjera, a jedna iz drugog postavljena između prve dvije. Dasku treba staviti preko drvenih spojeva i osigurati je sa željeznim klinovima.

Duljinu potrebnog drva određujete prema dimenzijama kućice. Za učvršćivanje kutnih spojeva bit će vam potrebni vijci s maticama, brtvama, drvenim čepićima, užlijebljeni vijci i dugi čavli za fiksiranje greda na stablo. Podne daske trebale bi biti lagano razmaknute kako bi bilo moguće istjecanje kišnice. Za krov se možete poslužiti tendom koja će osigurati zaklon i hlad od sunca.

Kod gradnje kućice na drvetu ne morate biti previše orijentirani na njezin estetski dojam, bitno je da je kućica čvrsta i sigurna.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi