Spremate li se na radove koji uključuju ličenje ili lakiranje trebate znati nekoliko osnovnih koraka. Najprije, prostorija u kojoj ćete ličiti trebala bi imati temperaturu od najmanje 18 °C ili više. Bude li zrak previše vlažan pojavit će se bijele mrlje, boja će slabo prionuti uz površinu, postupak sušenja ne bude jednoličan, a može doći i do pojave napuklina ili mjehura.

Za radove ličenja ili lakiranja potrebne su vam boje i lakovi. Njih obavezno otvarajte tek netom prije upotrebe, a nakon što završite s poslom dobro ih zatvorite. Ne preporučuje se ostatke boja koje se sastrugali miješati sa svježom bojom. Prije korištenja boje dobro promiješajte te vodite računa o tome da ih miješate s propisanim razrjeđivačima i u omjeru koji je naveden u uputama.

Kod korištenja pištolja za štrcanje i kistova također se trebate držati određenih pravila. Ako ih dugo niste koristili ili primijetite da su promijenili boju dobro ih očistite pomoću razrjeđivača. Za čišćenje novih kistova upotrijebite sapun i ostavite ih vani da se osuše. Kistove koje ste koristili treba čistiti isključivo razrjeđivačem, a povremeno vodom i sapunom.

Pripremate li se za veće radove ličenja ili lakiranja nemojte koristiti materijale od različitih proizvođača, već se držite jednoga.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi