Zbog sve češćih ekstremnih vremenskih uvjeta, pitanje održive i na vremenske nepogode otporne gradnje postat će sve važnije za investitore. Naš kraj posebno je izložen raznim utjecajima, jer nas osim poplava može iznenaditi i potres, a sve su češća i nevremena s jakim udarima vjetra. Troškovi obnove objekata često su veliki financijski teret za vlasnike, a dugo je i čekanje na dostupnost majstora koji mogu izvesti obnovu.

Uništeno krovište

U posljednje vrijeme jake oluje s iznimnim udarima vjetra uništile su veliki broj krovišta. U slučaju oštećenja, vlasnici moraju hitno krenuti u sanaciju, jer štete zbog popratnih oborina mogu biti i veće. Problem je prije svega voda koja natapa slojeve krovne konstrukcije, poput toplinske izolacije i drvene potkonstrukcije. Voda također prolazi i u stambene prostorije, stoga je ključno djelovati brzo kako bismo izbjegli dodatne troškove koji mogu biti znatni.

Ytong strop štiti stambene prostore

Ytong strop je lagani polumontažni sustav za izvedbu međukatne i krovne nosive konstrukcije, a moguće su i konzolne izvedbe. Ytong strop predstavlja monolitnu granicu između unutarnjeg i vanjskog okoliša, što znači da u slučaju oštećenja krovišta dodatno štiti stambene prostore ispod njega od prodora vode. Ytong strop se sastoji od nosivih armiranobetonskih gredica i laganog porobetonskog stropnog bloka zbog čega je izvrsni toplinski izolator te otporan na požar i potres.

Zrakotijesnost i sigurnost od požara

Ytong strop je toplinski stabilan sustav koji učinkovito ublažava temperaturne oscilacije vanjskog zraka. Pomaže osigurati toplu unutarnju klimu zimi i ugodnu hladnu klimu ljeti. Pravilno izveden Ytong strop osigurava važećim propisima zahtijevanu zrakotijesnost objekta i time zadovoljava ključne kriterije niskoenergetske ili pasivne gradnje. Ytong strop je također vatrootporan sustav (REI 90), u slučaju požara u dimnjaku, vatra se neće proširiti na donje prostorije.

Izvrsna zamjena za AB ploče

Ytong stropni sustav odlična je zamjena za armirano betonske ploče, s dobrim izolacijskim svojstvima, a sama izvedba je jednostavna, brza i učinkovita. Zbog male mase sustava (130 - 150 g/m²) strop se može ugrađivati ​​i u skeletnim objektima te pri rekonstrukciji starijih objekata. Strop se može koristiti 24 sata nakon betoniranja rebara.

YTONG POROBETON d.o.o.
YTONG POROBETON d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Gradnja kuća na području cijele Hrvatske
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi