Posljednjih godina OSB (Oriented standard board) ploča postala je jedan od vodećih proizvoda u svjetskoj građevinskoj trgovini, preuzimajući tržišni udio od šperploče munjevitom brzinom. Sa stajališta krajnjeg korisnika, razlozi su jasni: isplativost, praktičnost i puno veća svestranost u odnosu na šperploče. OSB je prikladan za razne namjene poput podloge za postavljanje poda, zidne ili krovne obloge, obloge stropa/palube, obloge za industrijske kontejnere, za izradu namještaja itd. Zbog višestrukih područja primjene graditelj može imati koristi od značajnog smanjenja troškova. A za maloprodajne kupce OSB je idealan materijal za uradi sam projekte u svakome domu!

ZANIMLJIVOST: OSB je proizvod američkog porijekla. Izumljen je 1949. godine, a patentiran 1965. Waferboard ploča (preteča OSB-a) na tržištu se pojavila 1970-ih godina.

OSB je svestran i snažan. OSB ploča napravljena je od iverja – do maksimalno 50 slojeva. Kod OSB ploča iverje je postavljeno strateški, naizmjence bočno i uzdužno, a ne nasumično kako bi se povećala čvrstoća ploča. Činjenica da su napravljene od iverja jamči da nemaju nedostataka poput čvorova, praznina i drugih slabih točaka. Za razliku od drugih alternativa OSB ploče nisu sklone raslojavanju tijekom određenog vremenskog razdoblja. Zbog svoje slojevite metode proizvodnje OSB ploče su nevjerojatno čvrste i mogu izdržati ekstremne pritiske što OSB čini najboljim materijalom za razne primjene.

OSB je dostupan u raznim debljinama i dimenzijama koje se mogu lako pakirati i otpremiti kupcima/korisnicima. OSB ploče su zbog svojih svojstava i dimenzija jednostavne za transport, baratanje i obradu. Ploče se bez problema mogu blanjati, bušiti, piliti, brusiti ili bojati.

Evo kako OSB čini i ekološku razliku! Drvo koje se koristi u proizvodnji OSB ploča potječe od održivih, brzo rastućih i malih stabala poput topole i bora. Ta stabla potječu iz šuma kojima se održivo upravlja. Tijekom procesa proizvodnje koristit će se svaki dio stabla, ništa se ne gubi. Kora drva, na primjer, služi za stvaranje energije za proizvodni proces . Stabla su iz posebno zasađenih i održavanih šuma, što čuva zrela stabla i šume. Štoviše, gotove ploče sigurnije su za izvođače, zbog novijih, ekološki prihvatljivih smola i voskova koji se koriste u procesu. Zapravo, cijeli proces je nevjerojatno energetski učinkovit – puno više od ostalih građevinskih materijala kao što su čelik ili beton.

Na linku u nastavku pogledajte našu ponudu OSB ploča.

Predstavljamo Vam i održivu zidnu oblogu na bazi OSB-a - BE.YOND ecoWALL. Glavne odlike su joj atraktivan dizajn, jednostavnost postavljanja i održivost. EcoWall je proizvod od prirodnog drva koji sadrži samo održive i bio-bazirane komponente. Vjerne motu „Ako voliš prirodu, onda tako i živi“, zidne obloge BE.YOND ecoWall savršen je proizvod za opremanje doma, ureda, trgovine, ugostiteljskog objekta ili hotela na održiv način s individualnim stilovima. Koji od naših modernih dekora Vama odgovara?

 

DRVO TRGOVINA MIKŠA d.o.o.
DRVO TRGOVINA MIKŠA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi