Prilikom odabira cvijeća za terasu u obzir trebate uzeti položaj terase s obzirom na sunce i klimatske uvjete.

Terasa na koju dopire sunce imat će najbolje uvjete za lončanice. Bilo bi idealno da ih rasporedite u skupinama, na primjer, oko mjesta za sjedenje. Za proljeće i ljeto odlično cvijeće za terase su Cassia, Lantana, Agapanthus, Abutilon, margarite, oleander ili pelargonije. Jedini je problem što ove biljke ne vole hladne temperature zbog čega ih na jesen treba preseliti u prikladniji prostor.

Za cvijeće koje želite držati na terasi, a ne podnose zimske uvjete rješenje je staklenik. Ne samo da će zaštititi biljke, već ćete i vi moći boraviti na terasi tijekom čitave godine. Ovisno o namjeni, odaberite boju okvira, staklo, izolaciju i dodatnu opremu.

Ako je vaša terasa izložena vjetru možete najkritičniji dio zakloniti postavljanjem grmova, primjerice, šimšira.

Želite li da vaša terasa privlači pažnju taj efekt će te svakako postići s visećim teglama. Osim već spomenutih pelargonija, dobar odabir cvijeća za viseće tegle su petunija, verbena, begonija, ili vodenika. U tegli možete držati samo jednu vrstu cvijeća, a možete i kombinirati više njih.

Kod odabira cvijeća za terasu pažnju posvetite i odabiru posuda. Savršen odabir su žardinjere s kojima ćete imati minimalnu brigu oko cvijeća.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi