Potraga za idealnim madracem ne mora biti komplicirana i stresna. U prošlom članku razradili smo temu odabira madraca prema podnicama i položaju spavanja, a u ovom ćemo objasniti vrste madraca prema materijalima.

PU pjena
Poliuretanska pjena dugo se već koristi u proizvodnji madraca. Na tržištu se često nude pod različitim nazivima koji impliciraju da se radi o boljoj ili kvalitetnijoj pjeni, međutim, uvijek se radi o običnoj, klasičnoj spužvi. Manja prozračnost i manja gustoća glavna je karakteristika PU pjene.

Hladno lijevana pjena
HR (High Resilience Foam) zbog tehnologije otvorenih ćelija, izrazito je elastična i prozračna, otporna na deformacije. HR pjena temeljni je proizvod u industriji proizvodnje madraca, a s vremenom se pojavljuju sa sve boljim svojstvima.

Memory pjena
Prvotno razvijena u laboratorijima NASA-e i primijenjena u izradi medicinske opreme, za masovniju upotrebu počela se koristiti tek zadnjih nekoliko godina. Materijal je na bazi poliuretana, jastuci i madraci izrazito su kvalitetni.

Zahvaljujući svojim termoelastičnim svojstvima, pjena reagira na hladno i toplo, odnosno, čvrsta je na niskim temperaturama, a u doticaju s toplim tijelom, postaje mekša i prilagodljiva. S obzirom na svoju mogućnost prilagodbe spavaču, rasterećenje pritiska je skoro potpuno, često se opisuje kao bestežinsko stanje. Kao takvo, idealno je za problema obamrlosti i bolnih ukočenja.

Madrac s džepićastom jezgrom i kombinacijom PU i memory pjene

Lateks
Postoji sintetički i prirodni lateks i najčešće se radi upravo o madracima koji sadrže oba lateksa. Ne postoji madrac od 100% prirodnog lateksa. Ovi madraci imaju jako puno pozitivnih karakteristika: dugotrajni su, elastični, kvalitetni, pružaju optimalnu potporu, sprječavaju razvoj grinja. Spavanje na njemu drugačije je od spavanja na bilo kojem drugom materijalu.

Pantera pjena

Vrhunska, komforna Pantera pjena ističe se svojom izdržljivošću, razinom udobnosti i kvalitetom, elastična je i prozračna, odlično reagira na vlagu i toplinu te je stoga idealna za izradu dugotrajnog madraca.

Džepićasta jezgra
Stotine malih opruga obučene su u pojedinačne džepiće od tkanine. Takvi madraci obloženi su kvalitetnom pjenom što ih čini izuzetno udobnima čak i ako dijelite krevet s partnerom. Naime, ugibaju se samo one opruge na koje se vrši pritisak, tako da okretanje vašeg partnera nećete osjetiti.

Bonell jezgra
Za razliku od madraca s džepićastom jezgrom, ovdje ćete osjetiti svaki partnerov pokret. Takvi madraci jedni su od jeftinijih na tržištu te se smatraju zastarjelim načinom proizvodnje. Proizvođači ga obično izbjegavaju.

Medico Home nema u svojoj ponudi madrace s bonell jezgrom.

Saznajte više o madracima, zatražite savjet i pogledajte web shop!

MEDICO HOME d.o.o.
MEDICO HOME d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Besplatna dostava za iznose iznad 500,00 kn (66,36 eura) na području Hrvatske i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi