Uređenje kuhinje nije nimalo lak zadatak. Sve treba dobro funkcionirati, stvari trebaju biti na lako dostupnim mjestima, te naravno treba imati dovoljno mjesta za sve što nam je u kuhinji potrebno. Obostrane kuhinje dobro će doći u uskim prostorima, a odgovaraju i poluzatvorenim kuhinjama.

Kod obostranih kuhinja treba pripaziti na razmak koji treba biti između 90 i 120 cm kako bi se osiguralo nesmetano kretanje ali i lako otvaranje elemenata same kuhinje. Izbor ormarića i raspored ovisi samo o vama i vašem ukusu. Prije nego krenete u kupovinu kuhinje ili samu izradu, dobro promislite gdje biste i što stavili, tj. napravite raspored prije kako bi vam bilo lakše odlučiti što želite. Kod obostranih kuhinja se povećava prostor za pohranu, ali može doći do manjka prostora za kretanje.

U svakom slučaju, imate li manju i usku kuhinju, obostrani elementi će vam zasigurno dobro doći. Kod velikih prostora i kod ovakvih kuhinja postoji mogućnost i za otok u sredini. Dobro isplanirajte sve do zadnjeg detalja kako biste imali svoju kuhinju iz snova.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi