Nakon godina života u inozemstvu, klijentica je poželjela vratiti se u svoje rodno selo kako bi uživala u mirovini. Kuća je smještena u selu Schrems u Austriji, uz ulicu, pri vrhu zakošenog terena. U blizini je kupalište na blatnom jezeru pa široko stubište povezuje kuću s vrtom i stazom koja vodi izravno na kupalište. Klijentica je željela kosi krov te je arhitekt Michael Nöbauer, kako bi maksimalno iskoristio prostor, isprojektirao galeriju na prvom katu. Galerija je višenamjenska – koristi se kao prostor za izlaganje slika vlasnice, kao knjižnica ili kao prostor za spavanje za goste. Ispod stubišta je ugrađena dodatna radna ploča s obzirom na to da je kuhinja ispod stubišta relativno mala i uvučena.

Kako bi kuća dobila dovoljno svijetla, ugrađeni su VELUX krovni prozori čime je omogućena potpuna privatnost i neprestana igra zraka sunca u prostoriji. Dnevna svjetlost doprinosi ugodnosti u prostoriji, čega je svjestan i sam arhitekt koji svojim klijentima često pokazuje kuće s krovnim prozorima, otvara i zatvara rolete i sjenila kako bi im bolje predočio važnost dnevne svjetlosti.

Pojedinosti o projektu

  • Projekt: Obiteljska kuća
  • Lokacija: Schrems, Austrija
  • Arhitekt: Architekt DI Michael Nöbauer
  • Godina: 2019.
  • Tip krova: Kosi krov

Pročitajte više o ovom projektu, pogledajte fotografije i tlocrt u pdf-u te proizvode koji su korišteni!

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi