Projektant iz arhitektonskog ureda he und du ujedno je bio i investitor u ovom projektu. Naime, on i njegova obitelj bili su u potrazi za nekretninom, a jedino što su si mogli priuštiti bilo je ovo neuređeno potkrovlje. „Svojim klijentima uvijek govorimo da odlični prostori mogu biti i mali. Treba im samo puno svjetla i veza s vanjskim svijetom. Zahvaljujući pogledu, čak i mala prostorija postaje izdašna.” - rekao je Elias Walch, arhitekt i investitor. On se kod uređenja vodio mišlju koju inače dijeli i sa svojim klijentima.

Sam proces projektiranja i proces izgradnje bio je dug i kompliciran s obzirom na to da se kuća nalazi u zaštićenoj zoni te su zakonska ograničenja bila brojna. Zidovi potkrovlja ujedno su i granice parcele, a osim samog potkrovlja, obnovljen je i ulazni prostor te dio prizemlja. Krov je dobio drugačiji oblik te se nadvija nad starim ukrasnim drvenim potpornim elementima. Dodatna promjena je krovna terasa te mnogo VELUX krovnih prozora raznih dimenzija.

VELUX krovni prozori smješteni su na pomno odabranim mjestima, kako bi se prostor vizualno povećao ili kako bi gledanje noćnog neba bilo omogućeno iz kreveta. Kupaonica je također dobro osvijetljen prostor, kao i ostatak stana. Krovni prozor postavljen je i na lođi te duž zidova kako bi see reflektiralo još više dnevnog svjetla. Oni prozori koji su previsoko da bi se dohvatili, potpuno su automatizirani te se njima može upravljati pomoću mobitela ili daljinskog.

Pojedinosti o projektu:

  • Projekt: Obnova potkrovlja
  • Lokacija: Innsbruck, Austrija
  • Arhitekt: he und du, Innsbruck, Austrija
  • Godina: 2019.
  • Područje: 138 m2
  • Tip krova: Kosi krov

Pročitajte više o samom projektu, rasporedu prostorija te krovnim prozorima korištenima u projektu.

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi