Nakon gotovo petnaest godina uspešnog izlaganja, Tehnomarket je i ove godine nastupio na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu.

Pored kompletne linije vlastitih brendova LINEAL, VENT i ALUMINIK CS55, kompletno dizajniranih i proizvedenih u vlastitim pogonima poseban naglasak dat je ekstruziji aluminijskih profila kao osnovnoj djelatnosti kompanije.

Kako je fokus na razvoj vlastitih tehnologija primjenjivih u području arhitekture i građevinarstva integralni dio strategije, kompanija je iskoristila ovu priliku da pokaže četiri nova sistema dizajnirana od strane R&D odjeljka:
  • Lineal Block sistem energetski efikasnih prozora sa skrivenim krilom
  • Element fasada UNIT 65 za bržu montažu bez skele
  • Sistem grilja za zaštitu od sunca SUNPRO G45
  • SLIDE T67 klizni sistem sa nultim pragom i visokim koeficijentom toplinske izolacije

Pored sistema aluminijskih profila, uz pomoć stručnog tima iz Španjolske prikazani su i Larson aluminijski kompozitni paneli klase negorivosti A2, zajedno s kompletnom paletom Alucoil proizvoda.

LINEAL BLOCK

Postojeća energetski efikasna serija prozora i vrata LINEAL unapređena je novom opcijom sistema BLOCK koji nudi opciju skrivenog krila kao odgovor na zahtjeve modernog dizajna.

Primjenom sistema sa skrivenim krilom vizualna razlika između fiksnih i otvorenih polja ne postoji, čime se omogućuje čist, minimalistički izgled prozorskih elemenata. Opcija skrivenog krila dostupna je u sistemima Lineal Plus 62, Therm 62 i Therm 77.

Pored opcije skrivenog krila, predstavljen je i Lineal Therm 62 kao nadogradnja popularnog sistema Lineal Plus 62, s poboljšanim termičkim performansama uslijed posebnih ispuna unutar profila, što pored popularnog dizajna nudi i sjajan koeficijent toplinske provodljivosti od svega 1,1 W/m²K (Uw).

ELEMENT FASADA UNIT 65

Još jedan od novih proizvoda koji odgovara zahtjevima za visokim stupnjem energetske efikasnosti i brze te efikasne montaže bez skele je svakako UNIT 65 element fasada.

Ovakav princip gradnje najzastupljeniji je na visokim objektima, poput hotela i poslovnih zgrada, za koje sistem element fasade predstavlja optimalno rešenje. Element fasada je samonosiva, toplinski izolirana višeslojna konstrukcija koja se sastoji od pojedinačnih modula koji se gotovi dopremaju na gradilište.

Puna radionička priprema elemenata osigurava brzu montažu na objektu, gdje je nakon postavljanja aluminijskih letvi na objektu za dalji rad neophodan samo namjenski kran ili dizalica za pozicioniranje elemenata i njihovo zaključavanje na poziciju.

Vertikalne i horizontalne EPDM brtve nalaze se na svim spojevima gdje aluminijski profili ulaze jedni u druge, dok je po svim osima omogućena dilatacija i rad pojedinačnih modula, bez narušavanja opće konstruktivne nosivosti same fasade.

SUNPRO G45 SISTEM GRILJA

Aluminijske rešetke predstavljaju dugotrajnu opciju vanjske zaštite prozora i balkonskih vrata. SUNPRO G45 predstavlja sistem koji nudi visoku fleksibilnost pri projektiranju elemenata sa više različitih tipova otvaranja, od klasičnog okretnog preko kliznog do harmonika načina sklapanja.

Pored toga ovaj sistem se može ugraditi sa ili bez rama, s klasičnim ili rustikalnim okovima.

Sistem rešetki upotpunjuje Tehnomarket aluminijski sistem TMH bez prekida toplinskog mosta, koji uz pristupačnost garantira i otpornost na sve vrste atmosferskih utjecaja.

SLIDE T67

Novi, revidirani klizni sistem SLIDE T67 odgovara trendu "lift and slide" kliznih elemenata s poboljšanim performansama i funkcionalnošću. Najčešći problem s kojim se razvoj kliznih sistema susreće jeste provodljivost topline i brtvljenje protiv prodora vode.

Kod SLIDE T67 s koeficijentom provodljivosti topline Uf od 2,4 W/(m²K) i Uw od 1,0 W/(m²K) ovaj problem je uspješno riješen. Moderan dizajn sistema popraćen je kroz mogućnost ugradnje s jako popularnim nultim pragom, tako da pri prolasku nema podnog profila koji otežava kretanje.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi