Larson A2 – novi, europski panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Sigurnost objekata i njihova poboljšana otpornost u slučaju požara predstavljaju jedan od najbitnijih segmenata suvremenog građevinarstva. Stalni razvoj i primjena novih materijala i tehnologija, kao i građevinskih i fasadnih sklopova osigurava dodatni nivo sigurnosti i udobnosti za sve korisnike. Jedan od materijala iz ove kategorije je svakako i Larson A2 aluminijumski kompozitni panel za oblaganje fasada.

Larson A2 superiorni kompozitni paneli proizvodi su tvrtke Alucoil, čiji je Tehnomarket generalni distributer na teritoriju Balkana. Kvaliteta panela proizvedenih u Europi, potvrđena velikim brojem globalnih certifikata, uz najveći lager u regiji koji znatno smanjuje vrijeme dostave i širok spektar boja i uzoraka, osnovne su karakteristike proizvoda koje ga kvalificiraju za ugradnju na zahtjevnim projektima poput spektakularne La Vella zgrade u Madridu, La cite du vin muzeja vina u Bordou ili Pariške filharmonije. Razvojni tim kompanije je, pored visoko kvalitetnih proizvoda, spreman predložiti i namjenska rješenja za najrazličitije zahtjeve projekata, uz potpunu podršku prilikom projektiranja i ugradnje panela u sklopu VENT ventiliranih fasada.

Predstavljanje projekta – Ericsson Nikola Tesla, Zagreb, Hrvatska

Energetska efikasnost prevladava kao jedan od osnovnih uvjeta prilikom projektiranja novih i tijekom renoviranja postojećih objekata. Jedan od sjajnih primjera koji pomiče granice izvodljivog u sferi modernizacije postojeće zgrade je i Ericsson Nikola Tesla centar u Zagrebu.

Ovaj suvremeni poslovni objekt strogih volumena, koji zauzima više od 9.000m2 korisne površine dobio je potpuno novu ventiliranu fasadu obloženu Larson A2 aluminijskim kompozitnim panelima postavljenim na Tehnomarket VENT aluminijskoj podkonstrukciji.

Ventilirana fasada daje izuzetan individualni pečat zgradi i znatno doprinosi ispunjenju strogih ekoloških standarda kroz visok stupanj toplotne izolacije i energetske efikasnosti samog objekta. Za ovaj projekat ventilirane fasade, koji je izvela tvrtka Kvantum iz Zagreba, iskorišteno je više od 6.000 m2 Larson A2 aluminijskih kompozitnih panela u više boja radi postizanja specifično moderne estetike. Kompanija Tehnomarket je pored panela osiguralai kompletnu pripremu i obradu Larson A2 panela i aluminijske podkonstrukcije.

LARSON A2 paneli nude mnoge konstruktivne prednosti: atraktivan kolorit, moderan dizajn i laku obradu. Paneli se proizvode u debljini od 4mm, sa tablama maksimalnih dimenzija do 1500×8000mm. Sa svojom mineralnom ispunom i 2 sloja aluminijskog lima, Larson A2 paneli se odlikuju izuzetnom čvrstoćom i malom težinom, i nalaze najširu primjenu u arhitekturi i građevinarstvu. Kao što mu i ime kaže, Larson A2 panel ispunjava klasu negorivosti A2 prema europskom standardu EN13501, što je potvrđeno ispitivanjem i dobijenim atestima u velikom broju cijenjenih certificiranih kuća u Europi i svijetu.

VENT sistem podkonstrukcije – fasadno rješenje za sve materijale

Kako bi svojim klijentima ponudio potpunu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijskih podkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijskih kompozitnih i saćastih panela, već i drugih obloga iz svijeta ventiliranih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP dijele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

Panelni sistemi: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock pogodni za sledeće obloge: aluminijske kompozitne panele Larcore, HPL laminirane ploče, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne ploče, limove, Aqua-panel, polikarbonatne ploče i drugo.

Kasetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fit – pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove.

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinim specifičnim elementima Tehnomarket-ove podkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rješenje za efikasno postavljanje najvećeg broja suvremenih fasadnih obloga čime je kompanija koja više od 14 godina nudi vodeće svjetske brendove koji se odlikuju beskompromisnom kvalitetom, postala je prepoznatljivo ime na području prodaje i obrade raznih vrsta panela.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi